x

Hamilton najbrži u kvalifikacijama u Brazilu

Lewis Hamilton odvozio je najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN Brazila u kojima je bio velikih četiri desetinke ispred Maxa Verstappena u Red Bullu dok je Valtteri Bottas bio treći ispred Sergija Pereza.

Hamilton je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja (1:08.107) iako je bio pola desetinke sporiji nego u Q2 dok je Verstappen bio 0.265 sekundi sporiji nakon što se požalio na pregrijavanje prednjih guma, piše MAXF1.net.

Ali u drugim Q3 krugovima Hamilton vozi još brže (1:07.934) dok Verstappen nije uspio popraviti svoj krug pa je završio drugi.

Treći je bio Bottas u drugom Mercedesu, 0.014 sekundi ispred Pereza u drugom Red Bullu, a Gasly je u AlphaTauriju druge kvalifikacije zaredom završio peti ispred dva vozača Ferrarija Sainza i Leclerca.

Norris je završio osmi najbrži za McLaren, 0.02 sekundi iza Leclerca, a Ricciardo je bio deveti, pola desetinke iza momčadskoga kolege Norrisa.


Alonso je završio deseti najbrži za Alpine, 0.074 sekunde iza Ricciarda u McLarenu.

Hamiltonu je obrisano prvo vrijeme na softu u Q2 zbog preširokoga prolaska četvrtoga zavoja, ali u drugom krugu, na istom setu guma, Hamilton vozi najbrže vrijeme, 0.181 sekundi brže od Verstappena i tri desetinke brže od Bottasa.

Ocon nije uspio proći u Q3 za Alpine, za razliku od Alonsa koji je prošao kao 10. najbrži, a Vettel je bio 12. za Aston Martin ispred Tsunode u AlphaTauriju koji je bio daleko od brzine momčadskoga kolege Gaslyja.


Raikkonen je bio 14. najbrži za Alfa Romeo ispred momčadskoga kolege Giovinazzija kojem je nanio tek šesti poraz u kvalifikacijama ove sezone u 19 nastupa.

Najbrži u prvom dijelu kvalifikacija bio je Hamilton, a u Q2 nisu prošli Stroll u Aston Martinu, dva vozača Williamsa Latifi i Russell, pri čemu je Latifi prvi puta ove sezone pobijedio Russella u kvalifikacijama, te Schumacher i Mazepin u Haasu.

Drugi slobodni trening na rasporedu je u subotu u 16:00, a sprint kvalifikacijska utrka počinje u 20:30.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.