x

Horor let iz Italije: Štitili se od koronavirusa čim god su stigli!

Muškarac iz Australije vraćao se kući nakon kratkog posjeta obitelji u Italiji. Ukrcao se na prvi let za Dubai samo 24 sata prije nego je Italija postavila cijelu zemlju u karantenu. Gospodin Cardamone kaže da su svi putnici na letu nosili maske, a neki su se čak obložili i plastičnim vrećicama kako bi smanjili mogućnost da 'poberu' korona virus.

- Mnogo je putnika bilo jako uplašeno - rekao je Cardamone za Daily Mail Australia.

- Avion je bio krcat. Radilo se o Airbusu 380 u dva reda, na letu je bilo najviše Kineza koji su se vraćali kući - dodao je.

Cardamone kaže kako tri Kineskinje ništa nisu htjele prepustiti slučaju pa nisu skidale vrećice s glave ni kad im je stjuardesa donijela hranu.

- Nosile su vreće na glavama. Neki od putnika su izgledali kao da idu na Mars. Očito je da su svi bili jako preplašeni - dodao je.


Ispričao je i kako ih je na aerodromu u Dubaiju dočekala stroga kontrola. Svakog su putnika zasebno pregledali prije nego su im dozvolili na idući let. Kaže kako je na letu za Australiju tenzija znatno pala.

- Nosio sam masku iz Milana za Dubai, ali kad sam došao u avion za Brisbane skinuo sam je jer sam bio jedini s maskom - rekao je.

Australske vlasti su otad zabranile ulaz putnicima koji stižu iz Italije, osim Australcima koji se vraćaju kući.

Cardamone strahuje za obitelj u Italiji. Posebice ga je strah za 85-godišnju baku.

- Stariji ljudi lakše obolijevaju, strah me za baku. Moja majka se brine za nju, ali to znači da obje ne smiju izlaziti iz kuće - zaključio je.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(24sata.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.