x

HRT kažnjen sa 13.270 eura zbog reklamiranja čarapa Lepe Brene

Vijeće za elektroničke medije Hrvatske3 (VEM) izreklo je HRT-u prekršajni nalog od 13.270 eura (100.000) kuna te 1320 eura odgovornoj osobi zbog prikrivenog oglašavanja u emisiji 'Kod nas doma' u kojoj je gostovala Fahreta Jahić, poznatija kao Lepa Brena koja je reklamirala svoju kolekciju čarapa.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.


Vijeće za elektroničke medije (VEM) od HRT-a je još sredinom prosinca zatražilo očitovanje zbog mogućeg kršenja odredbi Zakona o elektroničkim medijima o prikrivenom oglašavanju, odnosno odredbi da “audiovizualna komercijalna komunikacija mora biti odmah biti prepoznatljiva kao takva” te da “nisu dopuštene prikrivene audiovizualne komercijalne komunikacije”.

NAJČITANIJA VIJEST:

Bosanski sultan postaje otac - obje žene su mu trudne


Reakcija hrvatskog medijskog regulatora uslijedila je nakon emisije emitirane 4. prosinca u kojoj je Lepa Brena nekoliko minuta nesmetano reklamirala čarape iz svoje modne kolekcije, a voditeljica Iva Šulentić nije je u tome zaustavila.


Zbog toga su se naknadno oglasili s HRT-a tvrdeći kako je Lepa Brena bila prethodno upoznata sa svim temama razgovora.


Istaknuli su kako je scenarij gostovanja sadržavao sljedeće teme: predblagdansko vrijeme, kako ga ona provodi s obitelji, o njezinim koncertima pred mnogobrojnom publikom, njezina pjevačka karijera, uspomene na Zagreb, fenomen pet rasprodanih Arena Aleksandre Prijović i najava njezinog koncerta u Areni Zagreb sljedeće godine.


“No, unatoč toma gošća je nažalost iskoristila gostovanje u emisiji uživo i reklamirala svoj novi poduzetnički projekt. Nitko uključen u stvaranje ove popularne poslijepodnevne zabavne emisije nije imao namjeru baviti se reklamiranjem navedenih proizvoda”, izvijestili su s Prisavlja.

NAJČITANIJA VIJEST 

Ilma Karahmet i njen menadžer uživaju u Dubaiju

S druge strane, naknadno se za srbijanske medije o nastupu na Hrvatskoj radioteleviziji oglasila i Lepa Brena. “Nisam imala namjeru namjerno kršiti prava na reklamu. Nitko mi to nije izričito zabranio. Mogli su me prekinuti u bilo kojem trenutku i ne bih se uvrijedila. Imali smo sto drugih tema za razgovor”, kazala je Lepa Brena.

N1

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.