x

ispovijest

Htio da uđe i na čas matematike, ali učiteljica je odmah reagovala: Deda opisao kako je odjeljenje sa spiska preživjelo masakr!

Nezapamćena tragedija koja se dogodila 3. maja u OŠ "Vladislav Ribnikar" na Vračaru ostavila je velike posljedice na roditelje i đake u školama. Đak sedmog razreda (13) ubio je osmoro svojih vršnjaka i čuvara škole, a teško je ranio još šest učenika i nastavnicu historije.

Osumnjičeni dječak (13), kako je pokazala istraga, detaljno je isplanirao ovaj masakr, imao je nacrtanu šemu škole, kao i spisak sa imenima svojih drugova za odstrel. Na spisku za odstrel su mu, pored djevojčica i dječaka iz njegovog odjeljenja 7/2, bila i djeca iz drugih odjeljenja.


Jedan deka je za Kurir ispričao kako je njegova unuka, koja je u trenutku pucnjave u školi imala čas matematike u učionici pored one u kojoj je maloljetnik počinio pokolj, uspjela da se spase.

- Moja unuka je bila u odjeljenju 6/4 u učionici pored one u kojoj se održavao čas historije. I njeno odjeljenje je zapisano na onom papiru, na kom je dječak pravio plan za zločin. Htio je i njih da poubija - priča nam ovaj deda i dodaje:


- Čuli su pucnjavu, a nastavnica matematike koja im je držala čas je odmah shvatila šta se dešava. Odreagovala je trezveno, sabrano, snašla se u trenutku i zaključala vrata učionice.

Kako dalje dodaje, matematičarka se trudila da ne uspaniči djecu.


- Rekla je đacima koji su bili do vrata da se pomjere do zida, i da se sakriju ispod klupa, te da ne izlaze dok se ne smiri situacija. Odgovornost koju su nastavnici u tim momentima imali je nezamisliva. Imali su dužnost da zaštite punu učionicu djece. Ja sam im zahvalan, ova nastavnica je za mene heroj! - rekao je naš sagovornik i dodao:

- Unuka mi je rekla i da se čulo kao da neko lupa u metal, a zapravo je on stiskao kvaku od njihove učionice, pokušavajući da uđe. Nekoliko puta je pokušao da otvori vrata, međutim nije uspio. Ta nastavnica je spasila mnogo života, treba u tim situacijama znati ostati priseban i odreagovati kako treba - još jednom dodaje deda učenice OŠ "Vladislav Ribnikar".

.

.

.

.

Izvor: kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.