x

Hyundai predstavio novu generaciju i20 u Sarajevu!

Danas je u Hyundai centru održana press konferencija i premijerno predstavljanje nove Generacije i20. Zahvaljujući prevashodno svom kvalitetu, privlačnom dizajnu i jednako atraktivnoj cijeni, Nova Generacija i20 predstavlja savršeni spoj i omjer uloženo dobiveno.  Hyundai Auto BH poput drugih europskih zemalja koji su lansiranje ovog modela imali nešto ranije, očekuje značajan uspjeh i osvajanje rastućeg tržišta gradskih automobila.  

HYUNDAI BH

Branilaca Šipa 4c, Sarajevo

033 290-000

Hyundai Motor Corp. sa Novom Generacijom i20 želi da preuzme veći dio rastućeg tržišta  B segmenta automobila. Glavni cilj novog modela jeste osvajanje šire ciljne skupine, što dalje potvrđuje strateški fokus Hyundai-a, a to je Europa.

 

Nova Generacija i20 je dizajnirana i razvijena u Europi, i tri glavna atributa naglašavaju upravo činjenicu kako ovo vozilo zadovoljava potrebe europskog potrošača: vodeći u klasi po prostranosti, vrhunska tehnologija i komfor – poboljšani premium dodaci, kao i jasni, otmjeni dizajn.

 

Nova Generacija i20 ostaje dosljedna svojim principima, a to je pružiti vrijednost iznad očekivanja. Lansiranje ovog novog modela znači da je svaki model Hyundai-a u Europi obnovljen u zadnjih pet godina. Duži, niži i širi od svog prethodnika, Nova Generacija i20 je razvijena u Hyundai centru u Russselheim-u, Njemačkoj. Karakterne linije ovog vozila inspirisane su dizajnom „Fluidne Skulpture“, sa elegantnim linijama i atletskim profilom koji čini ovo vozilo snažnom i sofisiticiranom pojavom na cesti. Ključni elemenat dizajna modela je heksagonalana maska  - ukomponovana sa sa stilskim bi funkcionalnim prednjim svjetlima i LED dnevnim svjetlima opciono. Zahvaljujući novom razmaku međuosovinskog rastojanja koje je produženo za 45 mm, na 2570 mm kreirano je više prostora za sve putnike. Vodeća u klasi prostranost unutrašnjeg prostora -1892 mm, pruža podjednako dovoljno prostora za noge putnicima naprijed i natrag, te tako čini ovo vozilo dovoljnim za pet odraslih putnika, a prtljažni prostor od 326 litara povećava svestranost ovog automobila. Vozilo je dizajnirano tako da pruža komfor putnicima i vozaču podjedanako, kabina je urađena od vrhunskih materijala, te zajedno sa kromiranim detaljima kreira modernu i sofisticiranu unutrašnjost. Mnogobrojni tehnološki dodaci koje smo do sada moglo pronaći samo u velikim vozilima, vozilima više klase, sada po prvi put možemo pronaći kod ovog vozila, a to su grijanje volana kao opcija, sistem odmagljivanja, sistem upozoravanja prilikom prelaska u drugu traku, jedinstveni u klasi panorama krov i još mnogi drugi dodaci.

 

Nova Generacija i20 je dostupna sa dva benzinska“Kappa“  i dva „U-2“ dizelska motora.  Svi motori su testirani da bi se osigurala prikladnost europskim cestama u rigoroznim vremenskim uslovima – alpskim planinskim dijelovima, vrućim ljetnim danima u južnoj Europi i hladnim zimskim danima u Skandinaviji. Iako je Nova Generacija i20 narasla, ovo vozilo je i dalje jedno od najlakših u segmentu.  Dalji dokaz povezanosti i odanosti Europi jeste činjenica da je sva proizvodnja i20 za Europu prebačena u Tursku fabriku Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) u Izmitu. Nova Generacija i20 je treće vozilo po redu koje je dio „Produkt Momentuma 2017“, koja govori da će Hyundai do 2017. godine lanisrati 22 nova modela i osvježena modela u Europi do 2017. godine. Naprijed navedno potvrđuje da nastavlja strategiju regionalizacije dizajna, konstruisanja i proizvodnje u Europi i za Europu.

 

Natrag, Novu Generaciju i20  prati sjajni C-stub koji uvećava impresiju o vozilu.  Velika zadnja vrata također su novitet, a ista znače olakšano ubacivanje i iznošenje prtljaga (10 % povećanje 326 litra). Snažnoj pojavi ovog vozila doprinose, veliki broj boja u unutrašnjosti i izvana. Novi model biti će dostupan u devet boja eksterijera, uz dvije standardne boje (Baby elephant – siva nijansa, Pola White-Bijela), četiri metalik boje (Mandarin Orange, Iced Coffie, Sleek Silver i Star Dust), te tri mineralne boje (Aqua Sparkling, Phantom Black i Red Passion). U unutrašnjosti dostupan je najveći broj varijacija u segment, dva materijala koža te platno, centralna konzola i sjedišta kombinirana. Sjedišta mogu biti u četiri boje: Siva, Bež, Kapućino i Plavo-Siva, dok kožna sjedišta mogu biti crna uz dodatak različitih boja šavova šivenja. Svaka boja u unutrašnjosti inspirisana je svakodnevnim predmetima,  koji imaju svoj različiti karakter, pa tako i kupci koji žele vozilo kreirano po njihovom karkateru mogu to i imati ovaj put.  Boje su kreirane tako da pružaju premium osjećaj u unutrašnjosti, kreiraju elegantni i mirni interior, koji u kombinaciji sa bojama eksterijera predstavlja savršenu kombinaciju.

 

Zahvaljujući velikoj i prostranoj putničkoj kabini, te velikom broju standardnih dodataka, uključujući neke koji se pojavljuju po prvi put u europskom B-segmentu, Nova Generacija i20 nudi sofisticirani i luksuzni prostor koji će definitivno privlačiti i mlađu publiku.  Nova, veća platforma (45 mm duži međuosovinski razmak) pruža veći unutrašnji prostor koji odgovara sofisiticiranom izgledu.  Zahvaljujući svojim povećanim dimenzijama i ergonomičnom dizajnu kabine, Nova Generacija i20 je jedno od najkonkurentnijih vozila u svojoj klasi po pitanju prostranosti interijera. 

 

Nova Generacija i20 nudi prostor za noge kombinirano naprijed i natrag od 1892 mm, što je brojka vodeća u klasi i uporediva sa prostorom koji pripada C segmentu vozila.   U poređenju sa predhodnim modelom, putnici na prednim sjedištima uživaju 33 mm više prostora za glavu (1038), više prostora za noge (+24 mm na 1098 mm), rast bočnog prostora od 6 mm (1301 mm) i 15 mm više prostora za ramena (1365 mm). Natrag u kabini, prostor za glavu je 978 mm, za noge 794 i  ramena 1350 mm, što omogućava da natrag mogu sasvim komotno se smjestiti tri odrasla putnika.

 

Kapacitet prtljažnika  je takođe povećan, što ovo vozilo čini jednim od najboljih u segmentu.  Porast prtljažnika od 10%  na vodećih u klasi 326 litara (prethodnik 295 litara) sa podignutim zadnjim redom sjedišta.  Preklapanjem zadnjeg reda sjedišta i20 nudi prostor od 1042 litra, a dostupna je opcija  prtljažnog prostora sa duplim preklopivim dnom – idealno za mlade porodice i one koji prenose veće  stvari. Duplo preklopivo dno prtljažnog prostora može biti spušteno ili podignuto  da bi se stvari složile po želji te tako kreirao dodatno odvojeni  prtljažni prostor.

 

Jedinstvena pojava u ovom vozilu pored svega jeste panorama električni krov koji se može otvoriti u potpunosti.  Putnici naprijed imaju držače za flaše koji od 1,5 litra u vratima kao i u centralnoj konzoli. U zadnjim vratima nalazi se prostor za flaše od 1,0 litara.

 

Glavni cilj dizajnerskog tima bio je osigurati da Nova Genracija i20  zadrži kvalitet u unutrašnjosti  koji će biti vodeći u segmentu.  Inžinjeri i dizajneri su izabrali veliki broj visoko kvalitetnih i izdržljivih materijala da bi osigurali dugoročan komfor i privlačan izgled unutar putničke kabine.

 

Nova platforma i izvanredni oblik ovog vozila je razvijen uz korištenje laganih i visoko napregnutih čelika da bi se postigla jača torziona čvrstoća. Rezultat toga je unaprijeđeni kvalitet pri vožnji, smanjena ukupna težina i vibracija, buka motora (NWH).  Vanjska ogledala su također kreirana tako da smanjuju buku u unutrašnjosti jer ublažavaju udar vjetra. Nova Generacija i20 utjelovljuje kompanijiski pristup da kupcu donosi vrijednost iznad njegovih očekivanja. Nova Generaciju i20  ima  poboljšanu instrument tablu,  3,5 inčnu OLED LCD supervision klaster koji omogućuje vozaču da ima široki spektar jasnih  informacija u visokoj rezoluciji.  Prebacivanjem proizvodnje ovog modela u Tursku, Hyundai se može fokusirati na specifikacije koje su posebno orijentirane europskom kupcu.

 

Za sve zainteresirane sa lansiranjem ovog modela Hyundai je uporedo pripremio i prodajnu akciju promotivnu akciju sa kamatnom stopom od 3,99 % , te popuste do 3.000 KM na redovnu cijenu u zavisnosti od načina plaćanja. Pozivamo sve znatiželjene i zainteresirane da nas posjete u salonima širom Bosne i Hercegovine, i uvjere se u naprijed navedeno.

 

Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.