x

Marcina anketa sve govori

I navijači Barcelone okrenuli su leđa Miralemu Pjaniću

Dolazak Miralema Pjanića u Barcelonu za sada ne izgleda kao dobar potez.

Bh. veznjak je ljetos iz Juventusa prešao u Barcelonu, ali je od početka sezone u nemilosti trenera Ronalda Koemana, koji ga ne smatra starterom i uglavnom mu dozira minute i šansu daje ili kada je sve riješeno ili u nekim manje bitnim utakmicama kao u Kupu kralja.

Busquets, De Jong i Pedri imaju prednost u odnosu na Pjanića, koji nema drugog izbora nego da nastavi da trenira i da čeka svoju priliku.


Barcelona je ove sezone na terenu provela 2610 minuta, dok je Pjanić igrao 1042 minute i učestvovao je u svega 39 posto Barcinih minuta ove sezone. Nije uspio niti dati gol, niti asistirati, a uz sve je nedavno promašio penal u Cornellau u utakmici Kupa, zbog čega je Koeman bio posebno ljut.

I navijači Barcelone, koji su bili protiv Koemana, sada smatraju da Pjanić ne zaslužuje da bude starter, pa je u anketi Marce 64 posto odgovorilo sa 'ne' na pitnje: "Da li Pjanić trebao biti starter u ovoj Barceloni?".


Preostalih 36 posto smatra da Bosanac zaslužuje da igra u prvih 11. Tek je pola sezone, ima još puno utakmica da se odigra do kraja i još nije isključeno da Pjanić "natjera" Koemana da ga uvrsti među startnih 11, a također razuvjeri navijače koji su ga prerano otpisali, barem sudeći po anketi ugledne Marce.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.