x

Iduće godine F1 planira šest sprint utrka!?

Bahrain bi iduće godine mogao koristiti vanjsku petlju svoje staze za sprint utrku u subotu, a zatim se vratiti na uobičajenu konfiguraciju za ostatak vikenda, potvrdio je izvršni direktor staze Sheikh Salman Bin Isa Al-Khalifa.

Formula 1 ove je godine isprobala sprint format na Silverstoneu, Monzi i Interlagosu i to se pokazalo prilično uspješnim eksperimentom, a iduće godine cilja se na šest sprint vikenda, donosi MAXF1.net.

Autosport otkriva da Formula 1 2022. planira održati sprint utrke u Bahrainu, Imoli, Kanadi, Austriji, Nizozemskoj i Brazilu, a tek se trebaju dogovoriti ostali detalji koji bi trebali ohrabriti vozače da se više utrkuju, poput povećanoga opsega kruga osvajača bodova ili da ne utječu na startni poredak za nedjeljnu utrku.


Jedna od ideja je da se prvi sprint događaj u Bahrainu održi na drukčijoj konfiguraciji staze od uobičajene, točnije na istoj konfiguraciji na kojoj se 2020. vozila druga utrka u Bahrainu na kojoj je slavio Perez u Racing Pointu.

“U teoriji to možemo učiniti i dat ćemo svoju potporu bilo čemu što F1 želi učiniti”, rekao je izvršni direktor staze Sheikh Salman Bin Isa Al-Khalifa.


“Isto je kao i 2020., kad su nas tražili da održimo dvije utrke, a kako smo imali i vanjsku petlju to smo i učinili.”

“Tako da bismo i iduće godine dali svoju podršku. Ali morat ćemo pričekati da završe diskusije s momčadima.”


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.