x

Incident u sarajevskom vrtiću: Majka prijavila policiji da joj je dijete pretučeno

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo prijavljeno je da se u jednom sarajevskom vrtiću dogodilo zlostavljanje djeteta, odnosno da su vršnjaci istukli dijete u prisustvu vaspitačice, koja kako se navodi, nije reagovala.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Kako je za Klix.ba kazala majka djevojčice čiji identitet je poznat redakciji, do incidenta je došlo u petak, a što je ona shvatila naveče kada je krenula kupati dijete.

NAJČITANIJA VIJEST

“Mora da prikoči” Otac Jovane Jeremić progovorio o njenom ponašanju

Majka navodi da je u petak preuzela kćerku iz vrtića gdje su joj vaspitačice rekle da je sve bilo uredu te da je dijete dobro spavalo i jelo, međutim prilikom tuširanja oko 18 sati isti dan je vidjela modrice kod djevojčice te ju je odmah odvela u hitnu pomoć gdje je dalje upućeno u bolnicu i na snimanje povreda.

Pregledom u bolnici je konstatovano da dijete ima povrede od ujeda i udaraca te se u sve uključila i policija, odnosno sačinili su policijski zapisnik.

Naredne sedmice je majka tražila odgovore od vrtića gdje joj je rečeno da je vaspitačica, koja je čuvala njeno dijete u tom trenutku, otišla na godišnji odmor.

U utorak su joj pokazali videosnimak incidenta na kojem se, kako kaže, vidi da više djece leže na njenoj kćerki, udaraju je, čupaju i grizu.

Kazala je kako joj iz vrtića ne žele dati taj snimak i da se plaši kako bi mogao biti obrisan.

"Pogledala sam video od 5-6 minuta gdje troje djece leži na njoj i udaraju, čupaju, gazaju po njoj.

Jedna teta je u tom trenutku ulazila tri puta i uzimala ih da ih presvlači, druga je sjedila tu na pola metra od njih, okrenuta leđima.

Na kraju se vidi da djeca odlaze, a ona sjedi na podu i plače", kazala je majka za Klix.ba.

Ona je sinoć ponovo kontaktirala policiju kako bi prijavila slučaj, a iz policije su nam potvrdili da su zaprimili prijavu i da postupaju prema njoj.

Ističu kako ne mogu dati više informacija s obzirom na to da je riječ o djetetu.

NAJČITANIJA VIJEST

Zašto roditelji objavljuju knjižice djece na Facebooku?

O svemu je obaviješten i tužilac, a nakon što policija kompletira dokazni materijal, bit će proslijeđeno Tužilaštvu na rad.

Ono što je do sada jasno jeste da se radi na utvrđivanju odgovornosti zbog zanemarivanja djeteta u vrtiću te da su tim povodom saslušani svjedoci.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.