x

ISHOD JE NEIZVJESTAN" Doktor koji je liječio pacijente prikačen na kiseonik, sada je stavljen na respirator

Zdravstveno stanje trebinjskog doktora Aleksandra Babića danas se naglo pogoršalo, potvrđeno je za ATV u trebinjskoj bolnici.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Doktor je smešten na intenzivnoj nezi i priključen je na respirator.

 Dr Babić je u teškom opštem stanju uzrokovanom upalom pluća i septičnim šokom. Trenutno je na mehaničkoj ventilaciji i maksimalnoj podršci vitalnim funkcijama. Ishod je neizvestan uprkos svim merama održavanja života - rekla je za ATV doktorka Petra Paovica.


Doktor Aca faca, kako ga mnogi zovu, koliko juče je dao intervju za televiziju ATV.

Doktor Babić boluje od cistične fibroze što mu je oslabilo pluća i ne može da diše bez kiseonika. Na posao svakog dana dolazi kako bi pomogao pacijentima, ali i njemu je potrebna pomoć.


- Zavisan sam o aparatu za kiseonik koji nadomešćuje lošu saturaciju i loš kapacitet pluća - kaže doktor Babić.

Dodaje da je u stanje u kojem je došao iz više razloga.


- Imam urođen sindrom zbog kojeg je postojala sklonost i mogućnost da se pojavi plućna komplikacija koja se meni pojavila kao neka vrsta sekundarne cistične fibroze. To je nasledna bolest i tu nastaje problem što lekari opisuju stanje koje odgovara cističnoj fibrozi - brzo zamaranje, gubitak snage, teško disanje, anemičnost. Imam sve simptome koji karakterišu cističnu fibrozu - pojašnjava Babić.


Doktor Babić kaže da su mu vrlo oštećena pluća, obostrano. Lek postoji, a to je transplantacija pluća. To bi bilo trajno rešenje.

Transplantacija pluća može da se uradi u Beču, Barseloni, Kaliforniji. Doktor Babić rekao je u intervjuu da je u Beču urađeno najviše uspešnih transplantacija.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Blic.rs


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.