x

Istraga oko nesreće kod Šapca: Tinejdžeri izginuli zbog trke kolima?!

Policija i dalje istražuje kako je došlo do stravične saobraćajne nesreće u Tabanovićima kod Šapca, a prema jednoj od verzija koju inspektori ispituju, kobne subote po povratku iz grada poginuli tinejdžeri su se sa društvom trkali automobilima!

Nakon što su se ford fijestom zakucali u stub, na licu mjesta su poginuli Sara Lolić (17), Miodrag Jovičić (19), Ivana Bogunović (20) i Tanja Lacković (18), dok je Maja Lolić (20), koja je bila za volanom, teško povrijeđena. Prije nesreće oni su bili u provodu, nakon čega su se automobilima uputili ka Mačvanskom Pričinjeviću. Prema informacijama do kojih je došla policija, nekome od njih tada je palo na pamet da se trkaju.


- U jednom automobilu su bili samo muškarci. Miodrag se našalio sa drugovima da su mu dosadili, pa će se voziti u automobilu u kojem su bile poginule djevojke. Oba vozila su svratila na pumpu po gorivo, ali i da društvo kupi po još koju limenku piva. Tada je, navodno, nekome palo na pamet da se utrkuju ko će brže da stigne do kuće - priča izvor Srpskog telegrafa iz istrage.

Šta se dešavalo kobne večeri, ispričao je jedan od putnika iz drugog automobila, a kada bude u stanju, inspektori će obaviti razgovor i sa Majom Lolić, koja je bila za volanom. Ovaj svjedok tragedije rekao je da je njihov automobil išao ispred i da se udes dogodio kada su naišli na biciklistu koji nije imao osvjetljenje.


- Bili smo ispred njih i upalili smo duga svjetla na kolima kako bismo osvijetlili put. Vozili smo oko 160 kilometara na čas, pa pretpostavljam da su oni išli nešto manjom brzinom. U jednom momentu ispred nas se pojavio biciklista i tad je drug koji je vozilo malo cimnuo volan! Pogledali smo pozadi da vidimo gdje je drugi auto jer smo se uplašili da neće vidjeti biciklistu. Tada smo ugledali kako ford skreće u jarugu i udara u stub - ispričao je potreseni mladić.

On je dodao i da su se odmah vratili na mjesto udesa i pozvali Hitnu pomoć.

- Kada smo prišli automobilu, samo je Maja bila svjesna. Govorila je: "Gdje mi je moja sestra, gdke je Sara?" Cijeli život će mi u pamćenju ostati urezana ta slika - rekao je mladić.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.