x

Neće morati u izolaciju

Italijani su bijesni jer ne vrijede ista pravila za sve: Ronaldo ne mora, drugi moraju...

Prosječni državljanin Italije nakon povratka iz inostranstva mora da prođe obavezan karantin, ali to se ne odnosi na sve.

La Gazzetta dello Sport piše da će Cristiano Ronaldo Božić provesti u Dubaiju, ali da kada se vrati, neće morati u izolaciju, kao ostali građani Italije.

"Znamo da moramo dati još više da bismo igrali bolje i uvjerljivije pobijedili. Mi smo Juventus i ne možemo prihvatiti ništa drugo osim savršenog na terenu. Nadam se da će nam kratka pauza pomoći da se vratimo jači. Do kraja sezone još je dug put i vjerujemo da ćemo i dalje slaviti s našim navijačima. Vjerujte u nas i vjerujte nam, i zajedno ćemo sve postići! Igramo do kraja", napisao je Cristiano Ronaldo na Instagramu, a zatim je s porodicom otišao privatnim avionom u Dubai proslaviti Božić.


27. decembra u Kataru će se održati svečana dodjela nagrada Globe Soccer Awards na kojoj će biti i Ronaldo, a već sljedeći dan Juventus ć odraditi novi trening, bez Portugalca naravno.

Zanimljivo je da nogometaši, za razliku od običnih građana, neće biti u karantinu i vratit će se treninzima, iako će cijelu Italiju u tom razdoblju zbog pandemije prekriti narančasta zona (crveni dio). Obični građani koji se vrate u Italiju nakon 21. decembra 2001. podliježu izolaciji.


La Gazzetta dello Sport dodaje da će još najmanje tri igrača Juventusa napustiti Apeninski poluotok tokom blagdana i neće biti u karantini po povratku. Nogometaši su privilegirana grupa. Mogu doći u kontakt s ostatkom ekipe, pod uvjetom da momčad trenira izolirano i ako se igrači redovito testiraju na COVID-19. Kako piše "LGdS", talijansko društvo nije drago favoriziranju nogometaša, jer mnoge obične porodice zbog karantina neće moći provesti Božić zajedno.

Za sada loša sezona za Juventus, koji je sakupio samo 24 boda na 13 mečeva i ima 10 bodova zaostatka za Milanom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.