x

KAKVO JE STANJE IGRAČA

Iz Šefilda objasnili situaciju o Ahmedhodžiću: U BiH su od brda napravili planinu

Samo ću razjasniti jednu stvar: Anel je razgovarao s tri osobe iz Fudbalskog saveza BiH koji su bili upućeni u situaciju, rekao je Hekingbotom


Reprezentativac Bosne i Hercegovine Anel Ahmedhodžić danas se pojavio na treningu svog Šefilda, a trener engleskog kluba Pol Hekingbotom (Paul Heckingbottom) objasnio je zbog čega defanzivac nije bio na okupljanju "Zmajeva".

On je naveo da je Ahmedhodžić o svom stanju razgovarao sa tri osobe iz Fudbalskog saveza BiH. Podsjetimo, problem je nastao jer Anel nije dopustio medicinskom timu reprezentacije BiH da utvrdi njegovo zdravstveno stanje.

Anel je tvrdio da je povrijeđen, iz Saveza su govorili da se nikome nije javljao, a na kraju je suspendovan.

- Od brda su napravili planinu. Samo ću razjasniti jednu stvar: Anel je razgovarao s tri osobe iz Fudbalskog saveza BiH koji su bili upućeni u situaciju.

Na temelju njegovog prethodnog iskustva kada je bio odsutan zbog povrede i nije bio dobro zbrinut, odnosno onako kako bi želio i kako bismo željeli, znao je da nije spreman za igru.

I mi smo znali da nije spreman za igru, pa je želio dobiti najbolji mogući tretman kako bi što prije oporavio i vratio se treninzima.


Sada ga imamo nazad na terenu i spreman je za igru. Iako zna da nikada ne bih spriječio nikoga da igra za svoju zemlju, mislim da je postupio jako razumno i sam se brinuo da se što prije oporavi u ovim danima - rekao je trener Šefilda.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.