x

Iz Volkswagena stiže pristupačan električni auto?

Sudeći po najavi, 15. marta će se dogoditi velika stvar za Volkswagen, ali i za auto-industriju generalno, a time i za korisnike automobila.

Događaj će lično voditi Tomas Šefer, prvi čovjek Volkswagena. I dok se mislilo da će to biti još jedna konferencija na kojoj će biti predstavljen neki koncept, sada Volkswagen saopštava važne vijesti.

Šefer je najavio električni novitet, kao i potpuno novi dizajnerski izraz brenda.

"Posljednjih mjeseci smo neumorno radili na našem brendu i proizvodima. Predstavićemo automobil koji ne samo da daje poseban izgled novog električnog modela marke Volkswagen, već predstavlja i novi dizajnerski jezik za naše buduće modele", rekao je Šefer i dodao:

"Zajedno sa Imeldom Labe, članom odbora za prodaju i marketing, Kaijem Grunicom, članom odbora za tehnički razvoj, i Andreasom Mindtom, šefom dizajna, pokazujemo vam kako ćemo pozicionirati Volksvagen u godinama koje dolaze".

Pretpostavlja se da je riječ o novom bazičnom modelu na struju, ID.2, koji bi, prema ranijim najavama, mogao da nosi naziv ID.Golf.

U svakom slučaju, to bi trebalo da bude novi najjeftiniji električni model kompanije, koji će, iako veći, praktično zamijeniti e-Up!.

Pretpostavlja se da će koristiti MEB+ mehaničku platformu i da će, za razliku od prethodnih modela iz ID porodice, imati pogon na prednje točkove.

Modeli na MEB+ platformi mogu da koriste LFP baterije, što znači domet do 700 km sa snagom punjenja do 200 kW, prenosi b92.

Očekujmo primjetno oskudnije opcije u novom modelu, koji bi mogao da košta 25.000 evra. Ipak, riječ je o automobilu koji bi trebalo da drastično snizi cijenu trenutnog osnovnog električnog modela ID.3, koji sada košta oko 44.000 evra.

Izvor: nezavisne.com


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.