x

Izgleda li ovako Volkswagen ID.7 – električni nasljednik Passata?

Izgleda li ovako Volkswagen ID.7 – električni nasljednik Passata? Ako je tako, izgleda bolje nego što sam mislio.


Volkswagen ID.7 prikazan je prije nekoliko dana na sajmu CES 2023 u Las Vegasu, ali je bio skriven ispod kamuflaže. Električni nasljednik Passata znatno je duži (4,94 m u odnosu na 4,78 m), širi (1,86 m prema 1,83 m) i ima duži međuosovinski razmak (2,97 m prema 2,78 m). Nakon samih dimenzija, možete doći do logičnog zaključka da će automobil biti udobniji za vožnju. Ne znamo tehničke detalje, ali znamo da je domet 700 km prema WLTP ciklusu. Pored činjenice da je Volkswagen ID.7 bio sav kamufliran:


to nije spriječilo proizvođača da pokaže kako izgleda iznutra:


Uredno. Grafičari su bili inspirisani konceptom Volkswagen Aero koji je prošlog ljeta uhvaćen na testovima te izgledom aktualnih modela njemačkog proizvođača. Zahvaljujući unificiranju, možete pogoditi neke detalje, kao što je svjetlosna traka koja povezuje prednja svjetla ili ista ona straga. Kao rezultat toga, ovako bi Volkswagen ID.7 mogao izgledati sprijeda:


Moram priznati da se takva silueta i takav look mogu svidjeti. Elegantan je, ali s blagom dozom agresije, kakvim se sada dizajniraju automobili. Stražnji dio automobila izgleda ovako:


Ovdje možete vidjeti jake reference na dizanerski jezik drugih modela iz ID porodice. Jesu li grafički dizajneri bili u pravu, saznat ćemo uskoro. Možda to nije sportska elegancija poznata iz Arteona, ali svejedno lijepo izgleda. Samo mu još fali 2.0 TSI motor i bit će savršen.

(automobili.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.