x

ispravka navoda

Izvinjenje Ekskluziva.ba portala zbog klikbejt navoda: Jašar Ahmedovski nije poginuo!

Naš portal je prije nekoliko dana objavio vijest o Jašaru Ahmedovskom. Konkretno, radi se o članku koji je imao sljedeći naslov: "Pogibija poznatog pjevača potresla Srbiju: Supruga Ahmedovskog jedva smogla snage da se oglasi preko poruka!"

Vijest koju smo uklonili nakon skretanja pažnje platforme Raskrinkavanje.ba  preuzeli smo od portala Republika.rs, što je bilo navedeno kao izvor članka. Svakako, to nije opravdanje zbog nesavjesnog postupka koji smo izazvali. Naime, klikbejt naslovom naveli smo naše čitatelje da pomisle kako se radi o pogibiji pjevača. 

Ekskluziva.ba portal ovim putem upućuje izvinjenje čitateljima zbog članka kojim smo izazvali da pomisle kako je riječ o stradanju pjevača Jašara Ahmedovskog. Kako je portal Raskrinkavanje.ba objasnio, iako naslov članka zajedno sa fotografijom, navodi na zaključak da je poginuo pjevač Jašar Ahmedovski, u tekstu o tome nema govora. Radi se o intervjuu u kojem on zapravo govori o svom životu i karijeri, te se prisjeća svojih muzičkih početaka.

Detaljnu analizu objavljenu od stranke Rasrkrinkavanje.ba portala možete pročitati na: 
Klikovi na račun porodične tragedije: Jašar Ahmedovski u središtu degutantnog viralnog sadržaja

Inače.  jedini dio članka u kojem se govori o pogibiji je onaj u kojem Ahmedovski priča o smrti svoga brata Ipčeta Ahmedovskog, također pjevača narodne muzike, koji je poginuo 1994. godine.

Pogibija brata Ipčeta Ahmedovskog za njega je bilo nešto najgore u njegovom životu i, kako kaže, pamti svaki trenutak, ali o tome nerado priča.

"Bilo je to 1994. godine, sjećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželio ni najvećem neprijatelju da to doživi. Za sve nas je bio šok kada smo čuli, i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vijest da je Ipče poginuo mi je javila njegova djevojka Zlata u pet ujutru. Bio sam u šoku, i dalje ne znam kako sam to preživio. Bilo mi je neshvatljivo, nisam mogao da vjerujem. To me je koštalo psihe, razmišljanja o budućnosti. I dan-danas mi je jako teško, nikada to neću zaboraviti, niti mogu izbrisati..."

Mnogi čitatelji Ekskluzive prepoznali su da se radi o klikbejtu i kritikovali su naslov, što je povod da se izvinimo i ponovo skrenemo pažnju da je Jašar živ, a da je ovo nepromišljena greška učinjena s naše strane i da se nadamo kako se ovakve stvari više neće događati. 

Hvala na razumijenju i što nas čitate. 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.