x

Kako da se riješite potkožnih bubuljica

Da biste započeli liječenje slijepih tačaka, potrebno je da operete lice vodom i dobrim antibakterijskim sapunom.

​Slijepe ili potkožne bubuljice izazivaju tešku upalu kože, a samim tim i crvenilo i nelagodnost. Borba protiv njih je obično teža od običnih akni.

Glavna stvar koju treba naučiti je da kada imate jednu ili više slijepih bubuljica, ni u kom slučaju ne treba pritiskati ili stiskati ovo područje.

Ovo može biti veoma kontraproduktivno jer postoji rizik od povećanja upale i širenja infekcije. Evo kako da održavate vaše lice.

Pranje

Da biste započeli liječenje slijepih tačaka, potrebno je da operete lice vodom i dobrim antibakterijskim sapunom. Na ovaj način sa kože će biti uklonjene spoljašnje nečistoće kao što su znoj, sebum, pa čak i neke bakterije.


Piling

Kada se na površini kože pojavi glava bubuljice, ne pokušavajte da je istisnete. Uz pomoć pare, trebalo bi da izađe sam.

Naravno, biće neophodno ukloniti njegove ostatke kako bi se spriječilo ponovno začepljenje pora.

Nakon čišćenja pora, možete preći na meki piling. Ovo će pomoći u uklanjanju nečistoća i mrtvih ćelija kože.


Soda bikarbona

Da li ste znali da je soda bikarbona jedan od najefikasnijih lijekova za uklanjanje slijepih tačaka? Upija višak sebuma i pomaže u uklanjanju nečistoća sa kože. Napravite pastu od jednakih dijelova sode bikarbone i vode i nanesite je na zahvaćeno područje.

Nakon nanošenja, ostavite da djeluje 20 minuta, a zatim isperite toplom vodom.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.