x

Kako najbrže izgubiti 400.000 dolara: Driftanje završilo požarom (VIDEO)

Cody Detwilera i njegov WhistlinDiesel YouTube kanal ne treba previše predstavljati.

Njegov najnoviji uradak je epskih razmjera i ovaj put su stvari otišle malo predaleko. Možda ste već vidjeli ovog 25-godišnjeg YouTubera kako se iživljava na svom Ferrariju vrijednom 400.000 dolara u prošlosti, izrugivajući se talijanskom brendu i njegovim legalističkim uslovima upotrebe za automobile s amblemom “Prancing Horse”.

Ovaj neplanirani incident dogodio se dok je Cody Detwiler pokušavao izvesti razne akrobacije sa svojim Ferrarijem F8 Tributo, snimajući svoje akcije za svoj kanal. Međutim, umjesto adrenalinskog spektakla, dogodilo se nešto što niko nije očekivao. Automobil je počeo gorjeti zbog neadekvatnog postupanja s njim tokom vožnje po polju.

Detalji pokazuju da su suvi ostaci kukuruza u doticaju s vrućim diskovima poslužili kao gorivo za požar koji je zahvatio automobil. Vatrogasci su ubrzo stigli kako bi obuzdali vatrenu stihiju, no šteta je već bila napravljena. Snimci incidenta postali su viralni na društvenim mrežama, te je samo u prvih 12 sati skupio preko dva miliona pregleda.

Osim samog automobila, požar je uništio i opremu filmske ekipe te njihov unajmljeni kombi.

Detwiler, koji ima ogroman broj pratilaca, vjerovatno će uspjeti nadoknaditi financsijske gubitke prodajom kočionih diskova i/ili granom izduvnog sistema koji su preživjeli ovaj požar jer, kako tvrdi, nema osiguranje, navodi sajt Automobili.hr.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.