x

skromna

Kako se snalaze u vrijeme korone? Kija može da živi sa 150 eura mjesečno, Aci Lukasu treba 1.400 eura!

Pjevač Miroslav Ilić često za sebe govori da je teška, ali skromna osoba. Više puta je isticao da ga ne zanima druženje sa estradom koja se konstantno hvali "avionima i kamionima", te da s javne scene ima samo nekoliko pravih prijatelja. Iskren kao i uvijek, i sada je bez ustezanja ispričao da mu je potrebno 3.000 eura mjesečno za pristojan život, što je uzburkalo javnost.

Njegove kolege smatraju da je taj iznos za njegove potrebe, ali i stil života i nekretnine koje ima, prihvatljiv, ali običan narod ne može ni da zamisli da taj novac ima na gomili, a kamoli da ga potroši. Ali ima i nekih poznatih ličnosti koje, sada kada ne rade, manje troše, pa im i ne treba mnogo novca. Jedna od njih je Kristina Kija Kockar. Ona za Kurir kaže da mjesečno troši oko 20.000 dinara (oko 150  eura).


- Moje obaveze za stan su oko 8.000 dinara, telefon varira jer imam neograničen paket, ali preko toga ide jer šaljem poruke na 3030. Za gorivo, ako sam po gradu, treba mi 4.000 dinara jer rijetko gdje idem. Što se hrane tiče, mogu na hljebu cijeli mjesec da budem, ali da kažemo prosjek jer često spremam sama, uključujem i sokove i za to mi treba 8.000 dinara. Znači 20.000 dinara bez telefona, da mogu da platim obaveze, hranu za frižider i gorivo. To je neki minimum s kojim mogu da živim. A živjela sam i s manje. Ovo je samo za mene - kaže Kija i dodaje da njenoj porodici treba više:


- Što se tiče porodice, tu varira, jer vjerovali ili ne, obaveze za stan u Zrenjaninu su veće od mog u Beogradu, iako je malo veći po kvadraturi. Tu najviše para ide. Ovo govorim o minimumu koji mi treba kao mladoj osobi bez djece da bih izmirila obaveze prema državi, napunila frižider i imala za gorivo. Naravno, život je takav da ti taj minimum nije dovoljan jer uvijek imaš neki dodatni trošak. Uvijek! - završava Kija.


Za razliku od nje, Aca Lukas ima veće izdatke, prije svega jer ima četvoro djece kojima pomaže.

- Živim sasvim normalno, kao većina ljudi. Imam troškove, komunalije, hrana, a i roditelj sam koji pomaže svojoj djeci, pa mi je dovoljno od 1.200 do 1.400 eura.


Suzana Mančić je prije korone mjesečno trošila oko 2.000 eura mjesečno. I sad ima visoke troškove, jer ima dvije kćerke i kućne ljubimce, ali kao i svi manje zarađuje zbog korone.

- Rekla sam da mi je potrebno minimum 2.000 eura i stojim iza toga. Ali sad je situacija takva da sam srećna ako imam 2.000. Nije mnogo 3.000 kao što kaže Miroslav, njemu čovjeku toliko treba, takav mu je standard - smatra najpoznatija loto djevojka.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.