Karfiol čorba
Za ručak spremite karfiol čorbu.
Sastojci:
glavica karfiola
glavica crnog luka
1 krompir srednje veličine
kašika suvog biljnog začina
mlijeko, bijeli biber
bijeli luk u prahu
prstohvat šećera
suvi celer, timijan, vlašac
Priprema:
U šerpu stavite karfiol iscjepkan na male cvjetove, krompir isječen na komade i crni luk presječen napola. Nalijte vode toliko da bude dva cm iznad povrća i pustite da se krčka poklopljeno 15 minuta. Kada je povrće skuvano, izvadite ga i stavite u blender. Dodajte mlijeka tek toliko da dobijena masa bude u gusto tečnom stanju i sve izblendajte. Usitnjenu je vratite u vodu u kojoj ste kuvali povrće, sve sjedinite, pa pet minuta kuvajte na tihoj vatri, uz miješanje i dodavanje preostalih začina po ukusu. Prilikom serviranja ukrasite sitno sjeckanim vlašcem.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.