x

Koji su novi trendovi u ljubavnim vezama i kako je pandemija utjecala na njih

Novi trendovi u ljubavnim vezama su objavljeni, a istraživanja su pokazala da je pandemija imala poprilično veliki utjecaj na naše emotivne statuse.

Istraživanje koje je sprovela dating aplikacija Bumble pokazalo je da gotovo polovina samaca širom svijeta želi uskoro stupiti u vezu. Ipak, odvajaju i po nekoliko mjeseci kako bi dobro razmislili o tome kakav njihov budući partner mora biti. Postaju otvoreniji kada je riječ o tome šta očekuju od veze.

Pandemija je "natjerala" ljude da drastično promijene ono što traže od partnera. Oko 61 posto osoba diljem svijeta sada daje prioritet emocionalnoj dostupnosti, dok četvrtina (23 posto) kaže da im je manje stalo do fizičkog izgleda. Tokom pandemije je 53 posto korisnika Bumblea shvatilo da je sasvim uredu neko vrijeme biti sam, piše Independent.


Kako stope vakcinacije rastu, sve veći broj osoba priznaje da se više ne ustručava pokazati znakove bliskosti u javnosti (public displays of affection). Ovaj trend naročito je popularan kod holivudskih parova kao što su Megan Fox i Machine Gun Kelly i Kourtney Kardashian i Travis Barker. Čak 70 posto ispitanika slaže se s ovom tvrdnjom.


Ipak, raste zabrinutost od ponovnog lockdowna pa se neki pitaju vrijedili li uložiti vrijeme u novu vezu i prepustiti se osjećajima. Aplikacija Plenty of Fish je ovo opisala kao "hesi-dating", pojam koji opisuje ono kada niste sigurni želite li ozbiljan odnos jer u životu općenito trenutno vlada neizvjesnost. Plenty of Fish je objavio da 58 posto korisnika ovako razmišlja.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.