x

Kompanija Tesla šesti put od početka godine snizila cijene automobila

Kompanija Tesla snizila je cijene za svoje modele električnih vozila Model Y i Model 3 u Sjedinjenim Američkim Državama, šesti put od početka godine, zbog zabrinutosti oko ispunjavanja ranije zacrtane profitne marže zbog nešto slabijih rezultata prodaje.

Tesla je snizila cijene Modela Y za 3.000 dolara i Modela 3 za 2.000 dolara, te je njihova cijena na američkom tržištu sada ispod 40.000 dolara po komadu, izvestio je "Reuters".

Kompanija koju predvodi Ilon Mask smanjila je američke cijene Modela 3 za 11 odsto ove godine i a Modela I za čak 20 procenata - što je potez koji dolazi u trenutku dok se SAD spremaju da uvedu strože standarde koji će u suštini ograničiti poreske kredite za električna vozila.

Kompanija je takođe nedavno snizila cijene u Evropi, Izraelu i Singapuru, kao i u Japanu, Australiji i Južnoj Koreji, proširivši akciju popusta koju je započela u Kini u januaru kako bi podstakla potražnju.

Tesla je ranije ovog mjeseca prijavila kvartalni rast isporuka od četiri odsto u prvom kvartalu, što je mnogo manje od 17.8 odsto iz četvrtog kvartala prošle godine.

Dok se očekuje da će Tesla prijaviti povećanje prihoda u prvom ovogodišnjem kvartalu od 24.2 odsto na godišnjem nivou, na 23.29 milijardi dolara, analitičari su smanjili prosječnu procjenu profita na nivo od oko 2.4 odsto u posljednja tri mjeseca, prema podacima "Refinitiva".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.