x

Opet prave istu grešku

Kylian Mbappe - ponovljena greška Paris Saint-Germaina

Sudbina Kyliana Mbappea prava je enigma.

Njemu ugovor s PSG-om ističe na kraju sezone, a nije poznato da li će ga produžiti. Sve više je glasina da će pojačati Real Madrid, no potvrde o tome nema.

Francuski reprezentativac je fokusiran isključivo na osvajanje Lige prvaka s PSG-om, gdje mu dobro ide s obzirom da je svom timu donio pobjedu (1:0) protiv Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala, dok je obnova ugovora sporedna tema.

U slučaju konačnog odlaska, napadač ne bi bio prva zvijezda tima koja će napustiti Pariz slobodan.


Najočitiji slučaj da zvijezde napuštaju PSG besplatno je Edinson Cavani. Urugvajski napadač i dalje je najbolji strijelac kluba svih vremena (200 golova). Potpisan u julu 2013. godine za 64 miliona eura kada je stigao iz Napolija, sadašnji igrač Manchester Uniteda otišao je u junu 2020. godine besplatno na Old Trafford, a sva krivica pada na pleća Leonarda Arauja, sportskog direktora PSG-a.

Cavanijevim stopama otišao je još jedan igrač iz Južne Amerike, Thiago Silva. Stoper je, za razliku od svog kolege, igrao u finalu Lige prvaka u Lisabonu, nakon što je bio važan dio u plasmanu u finale u kojem su poraženi protiv Bayerna.

Međutim, dob Brazilca bila je prepreka za Leonarda kada je u pitanju njegova obnova ugovora, a Chelsea mu je pružio ruku spasa. Zapravo, u Londonu je osvojio dugo očekivanu Ligu prvaka koju nikad nije dobio u Parizu, UEFA-in Superkup, a prije nekoliko dana i FIFA-ino Svjetsko klupsko prvenstvo.


Nakon 180 utakmica, 156 golova, 61 asistencije i 12 naslova, Zlatan Ibrahimović napustio je PSG, a da nije ostavio ni eura u PSG-ovoj blagajni. Odluku da ga ne zadrži odnosno da ne obnovi ugovor s njim klub je donio nakon eliminacije u četvrtfinalu Lige prvaka 2016. protiv Manchester Cityja i dvostrukog sučeljavanja u kojem švedski div nije opravdao očekivanja.

U junu ćemo saznati ponavlja li se historija i s Mbappeom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.