x

Davis vodio domaće do pobjede

Lakersi bolji od Dallasa, Luka Dončić nije imao svoju noć

Košarkaši LA Lakersa sinoć su na svom parketu pobijedili Dallas Maverickse sa 109:95.

Lakersi su uspjeli da se vrate na pobjednički put nakon nekoliko poraza, a sinoć su u Staples Centru bili bolji od Dallasa sa 109:95. Domaći su vodili od samog početka meča, te prednost nisu ispuštali do kraja.

Nakon prve dionice Lakersi su vodili sa 25:19, dok se na odmor otišlo kod rezultata 54:43 za domaći tim. U nastavku meča Lakersi su čuvali svoju prednost i bilo je jasno da će doći do nove pobjede.

Domaći su na kraju slavili sa 109:95, te sada imaju omjer 26-7, dok je Dallas trenutno na omjeru 21-11. Lakerse je do nove pobjede vodio Anthony Davis sa 23 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je LeBron James odigrao skromniju partiju sa 13 poena, 13 asistencija i šest skokova.

U ekipi Dallasa više se očekivalo od Luke Dončića, ali Slovenac nije imao baš svoju noć. Dončić je meč završio sa 19 poena, sedam asistencija i četiri skoka, ali je zanimljivo da nije pogodio niti jednu trojku od šest pokušaja.

Novu pobjedu sinoć upisali su Denver Nuggetsi koji su pobijedili Sacramento Kingse sa 120:115, dok su New Orleans Pelicansi sve iznenadili pobjedom protiv Houston Rocketsa (127:112).


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.