EVROPSKA LIGA
LASK porazio Zrinjski: Žilavi "Plemići" ostali u igri za revanš
Zrinjski narednog četvrtka dočekuje u revanšu austrijsku ekipu za prolazak u grupnu fazu drugog po snazi takmičenja u Evropi
Fudbaleri Zrinjskog su na gostovanju kod LASK-a u Lincu poraženi u prvoj utakmici plej-ofa Evropske lige. Utakmica je završila rezultatom 2:1.
"Plemići" su izgledali zbunjeno na početku utakmice i ličilo je kao da su Austrijanci brzina više u odnosu na njih. Dok su oni sustigli tempo LASK-a, već su gubili.
Poigravali su se igrači Zrinjskog u 4. minuti, lopta je došla do protivničkih igrača, a Robert Žulj je probao proigrati saigrače, lopta mu se vratila i on je odličnim volej udarcem matirao Marića.
Osam minuta kasnije, domaća ekipa je uspjela poduplati prednost. Kapiten austrijske ekipe, Robert Žulj, ponovo je bio strijelac, a gol je opet bio odličan. Šutirao je s nekih 20 metara i pogodio dalji ugao i ostavio golmana Marića bez ikakve šanse da odbrani.
Do kraja prvog poluvremena su se uspjeli konsolidovati "Plemići", a najviše se izdvaja prilika iz 38. minute. Tada je poslije odlične akcije Ivančić pronašao Ćužu, a krilni napadač je nesretno pogodio stativu domaće ekipe.
U drugom poluvremenu su gosti nastavili prijetiti golu i pokazali da su veoma opasni, ukoliko im se ostavi prostor.
Ipak, žilavi Zrinjski nije se dao, pa su u 71. minuti uspjeli smanjiti. Svemu tome je prethodila hrabra odluka Krunoslava Rendulića da gurne sve karte u napad - odluka koja mu se na kraju i isplatila.
Krasna uigrana akcija iz slobodnog udarca bila je dovoljna za Nemanju Bilbiju da zakuca u padu loptu u mrežu protivnika i vrati nadu "Plemićima".
Do kraja utakmice nije bilo prilika na obje strane, igrači LASK-a su stali na loptu i odlučili čekati grešku protivnika koja nije došla.
Revanš je na programu narednog četvrtka, a stadion "Pod Bijelim brijegom" će gorjeti od podrške fudbalerima Zrinjskog pred historijsku šansu da uđu u grupnu fazu Evropske lige.
Izvor: avaz.ba
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.