x

Leclercu pole, Ferrari i Red Bull u prva dva reda

Charles Leclerc osvojio je pole position za Ferrari na prvom vikendu nove F1 sezone u Bahrainu odvozivši najbolje kvalifikacijsko vrijeme, a društvo u prvom startnom redu pravit će mu aktualni svjetski prvak Max Verstappen.

Sainz je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja s manje od desetinke prednosti ispred Leclerca i Verstappena, a Perez je bio četvrti ispred dva vozača Mercedesa Hamiltona i Russella, donosi MAXF1.net.

Ali Leclerc vozi fantastičan drugi krug s kojim osvaja deseti pole position ove sezone dok se Verstappen uspio popraviti i zauzeti drugo mjesto za Red Bull.

Sainz je završio treći za Ferrari nakon što je bio najbrži nakon prvih pokušaja, a Perez je bio četvrti u drugom Red Bullu, dvije desetinke iza Sainza.

Mercedes nije bio prijetnja za pole position budući da je Hamilton bio tek peti s 0.680 sekundi zaostatka, a Bottas je oduševio u Alfa Romeu na šestom mjestu.


Magnussen je pokazao Haasov potencijal na sedmom mjestu ispred Alonsa u Alpineu, a Russell je bio tek deveti sa sekundom zaostatka za Hamiltonom.

Gasly je završio posljednji od vozača koji su prošli u Q3 na desetom mjestu za AlphaTauri, za razliku od Tsunode koji je ispao već u Q1.

Ocon je na 11. mjestu za 0.065 sekundi propustio ući u Q3 za Alpine, za razliku od momčadskoga kolege Alonsa, a Schumacher je bio razočaran što i on nije ušao u Q3 kao Magnussen iako je ostvario kvalifikacijski rezultat karijere na 12. mjestu.

Norris je bio brži od Ricciarda na 13. mjestu, ali McLaren je razočarao budući da ni s jednim vozačem nisu uspjeli proći u posljednji dio kvalifikacija.


Albon je prošao u Q2 za Williams gdje je završio 14. najbrži ispred debitanta Zhoua u Alfa Romeu koji je bio najsporiji u drugom dijelu kvalifikacija.

Tsunoda je bio najbrži od vozača koji su ispali u Q1 nakon što je propustio treći slobodni trening zbog problema s bolidom, a u prvom dijelu kvalifikacija ispala su i dva vozača Aston Martina, Ricciardo u McLarenu i Latifi u Williamsu koji je bio najsporiji.

Hulkenberg je u prvom nastupu nakon Nurburgringa 2020. uspio pobijediti Strolla za tri desetinke sekunde, a Albon je nakon godinu dana pauze uspio pobijediti Latifija.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.