x

SAMO 60 PRIMJERAKA

Lingenfelter predstavio 60th Anniversary Cunningham C8 Corvette

Tuner Lingenfelter Performance Engineering specijalizovan za uniranje GM-ovih automobila predstavio je jednu specijalnu verziju modela C8 Corvette.

Chevrolet Corvette mnogi smatraju "glavnim" američkim sportskim automobilom, a ovaj model je trenutno u svojoj osmoj generaciji. Na tržištu se prodaje više od pola stoljeća, a najnoviji model C8 je toliko popularan da Chevrolet ne može zadovoljiti potražnju.

Od dolaska modela C8 mnogi tuneri su kreirali svoje specijalne verzije, a uprkos GM-ovim naporima da ih u tome spriječi, pojavili su se neki izuzetno brzi primjerci.


Sada je u centru pažnje tuner Lingenfelter Performance Engineering iz Micihana, koji je predstavio svoju specijalnu verziju modela pod nazivom 60th Anniversary Cunningham C8 Corvette.

Automobil je dobio ime po Briggsu Cunninghamu, koji je vozio C1 Corvette na utrci 24 sata Le Mansa šezdesetih godina. Aerodinamični dodaci su djelo kompanije Peter Stevens Design, a uključuju prednji spliter, bočna krila i stražnji spojler. Automobil je dobio HRE kovane aluminijske felge sa Michelin pilot Sport 4S gumama, kao i Alcon/RB Performance kočnice.


U unutrašnjosi su sportska sjedišta u Tension plavoj i crnoj boji,

GM značajno ograničava tunere tako što "zaključava" ECU jedinicu, no Lingenfelter je ipak uspio "ugurati" Flow Corsa izduvnu granu ispod poklopca motora, koja prelazi u novi izduvni sistem, a tu je i usis zraka za visoke performanse.

Bit će proizvedeno svega 60 primjeraka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.