x

zimska idila

Ljubitelji snijega su jučer imali razloga za uživanje na Ponijerima, nedaleko od Kaknja! (Foto+Video)

Trenutno jedino skijalište u Zeničko-dobojskom kantonu - Ponijeri su planinsko izletište na nadmorskoj visini od 1.200 metara, koje je udaljeno oko 20 kilometara od Kaknja. Izletište Ponijeri se nalaze u sastavu masiva Ravne Planine koja se pruža između općina Kakanj, Zavidovići, Vareš i Zenica s najvećim vrhom Tajan na nadmorskoj visini od 1.297 metara. Polako, ali sigurno ovo mjesto postaje prava atrakcija, a nove investicije svake godine privlače sve veći broj ljubitelja snijega. 


Ekipa Ekskluzive se jučer uvjerila kako je ovo sjajno mjesto koje ispunjava sve zahtjeve skijaša i sankača, te generalno ljudi koji vole zimsku idilu. Veliki broj njih je jučer prisustvovao pravom zimskom danu, a kako nije nedostajalo snijega, čak su napadale i nove količine, vrijeme je maksimalno poslužilo i dodatno doprinijelo još boljem ugođaju i doživljaju. 


Ljubazno osoblje skijališta, uposlenici JU KSC Kakanj su se pobrinuli da čitav dan prođe u najboljem redu i bez ikakvih problema. Svi gosti ovog skijališta maksimalno su zadovoljni onim što ih zatekne, te najavljuju povratak na ovo mjesto i prije samog odlaska sa istog. 


Inače, Ponijeri ove godine privlače još veći broj gostiju. Za to su zasluženi novi sadržaji u vidu otvaranja Eko kuće “Kameni” te u sklopu nje i restorana i osam apartmana za smještaj gostiju. Eko kuća se nalazi neposredno uz skijašku stazu. Smještaj u sedam apartmana, koji se nalaze u sklopu renovirane  Eko kuće “Kameni” je 40 KM po osobi, a ukupno na raspolaganju imaju 24 kreveta. 


Cijena poludnevnog skijanja i korištenja ski-lifta je 10 KM, kao i za noćno skijanje, dok je za cjelodnevno skijanje karta 15 KM.

Kakanjski skijaški centar, uz skijašku stazu, ima i stazu za sankanje, koju posjetioci mogu koristiti besplatno.


Ponijeri će, čim se okonča ovogodišnja skijaška sezona, ponovo postati gradilište jer će početi izgradnja novog vertikalnog transporta, za koji je Vlada Federacije BiH izdvojila 1,5 miliona KM, dok su ostatak iznosa osigurali Vlada ZDK-a te Općina Kakanj. Novi ski-lift, koji će zamijeniti stari i dotrajali, bit će spreman za narednu skijašku sezonu.


Subotom se organizira cjelodnevno i noćno skijanje, nedjeljom samo dnevno, a radnim danima kombiniraju, pa organiziraju noćno ili poludnevno i dnevno skijanje. Raspored je moguće pronaći na web-stranici: https://ksckakanj.ba/ski-centar-ponijeri/

Da biste bili u toku sa terminima i aktuelnostima možete zapratiti KSC Kakanj putem Facebooka ili Instagrama:
https://www.facebook.com/ksckakanj?mibextid=LQQJ4d
https://www.instagram.com/visit.ponijeri/?igshid=Zjc2ZTc4Nzk%3D

.

.

.

.

.

.

.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.