x

NBA liga

Luka Garza postigao samo tri poena, rivalski navijači ga vrijeđali zbog poteza na klupi

Bosanskohercegovački košarkaš Luka Garza upisao je tri poena i isto toliko skokova u porazu svog Detroita na gostovanju Miamiju rezultatom 112:115.

Miami i Detroit su odigrali vrlo uzbudljiv meč u FTX Areni, a na kraju se domaćin radovao trijumfu protiv desetkovanih Pistonsa. Naime, gosti su meč odigrali sa svega devet igrača u protokolu, pošto je ostatak tima zaražen koronavirusom.

Detroit je imao prednost u završnici susreta, ali serijom 7:0 Miami dolazi do prednosti 112:110 na minut i 12 sekundi do kraja.


Saddiq Bey je pogodio za poravnanje 112:112, ali je heroj utakmice postao Max Strus, koji je u posljednjim sekundama pogodio trojku za konačnih 115:112.

Domaćina je do trijumfa vodio Tyler Herro s 29 poena, a pomenuti Strus je dodao 26. Kod gostiju je Trey Lyles postigao 28, a Bey 23 poena.


Bh. košarkaš Luka Garza na terenu je proveo nešto manje od pet minuta i postigao je tri poena uz tri skoka.

Međutim, svojim energičnim nastupom na klupi i pokraj aut-linije dovodio je do "ludila" navijače Miamija koji su ga kritikovali na društvenim mrežama. No, to se dopalo navijačima Detroita, koji su se pitali zbog čega nije dobio više minuta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.