x

Ostaje u kraljevskom klubu

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Real Madridom

Iskusni hrvatski veznjak Luka Modrić i naredne sezone igrat će u dresu Real Madrida.

Modrić je već godinama jedan od najboljih veznjaka na svijetu, a sve je krunisano kada je prije tri godine izabran za najboljeg igrača svijeta i osvojio je Zlatnu loptu.

I ove sezone Modrić je bio jedan od najvažnijih igrača kraljevskog kluba, ali se špekulisalo da bi na kraju sezone mogao da napusti Santiago Bernabeu.

Modrić je imao ugovor do kraja ove sezone i bilo je najava da Florentino Perez želi da podmladi ekipu, te da bi i hrvatski veznjak mogao da napusti Real.


Međutim, sada je jasno da se to neće desiti jer je ovaj 35-godišnji fudbaler danas zvanično potpisao novi ugovor s kraljevskim klubom.

Modrić je s Real Madridom potpisao novo jednogodišnji ugovor i u dresu Kraljeva ćemo ga gledati i naredne sezone što je zvanično potvrđeno.

On je u Real stigao na ljeto 2012. godine iz Tottenhama za 35 miliona eura i pokazalo se da je to bio fantastičan potez ovog kluba.


U minuloj sezoni Modrić je u svim takmičenjima odigrao 48 mečeva i zabio je šest golova i dodao isto toliko asistencija.

Za njega nema mnogo odmora jer će se nakon potpisa ugovora pridružiti reprezentaciji Hrvatske na pripremama za Evropsko prvenstvo.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.