x

Malčanski berberin ima saučesnika koji mu donosi hranu i odjeću: Zajedno pravili zemunice, a sada mu pomaže u bjekstvu?

Malčanski Berberin već 16. dan uspješno izbjegava hapšenje policije. Policija ne isključuje mogućnost da Ninoslav Jovanović (46), osumnjičenom za otmicu Monike Karimanović (12), koja je pronađena u nedjelju u napuštenoj kući u selu Pasjača, ima saučesnika koji mu pomaže u vještom skrivanju od brojnih policajaca koji tragaju za njim!

Izvori vjeruju da se radi o osobi koja duže vrijeme poznaje Jovanovića i koja mu je, po svemu sudeću, pomagala i prije otmice male Monike.

- Pretpostavlja se da Jovanović ima saučesnika i da je upravo to razlog zbog kojeg više od dvije nedjelje uspješno izbjegava lisice na rukama. Sumnja se da upravo ova osoba osumnjičenom dojavljuje kretanje policije i usmjerava ga kuda da bježi, pa tako Jovanović svaki put za dlaku uspijeva da umakne policijskim snagama - kaže sagovornik upućen u istragu ovog slučaja.


Sem dojava o kretanju policije, sumnja se da ova osoba Malčanskog Berberina snabdijeva svim potrepštinama neophodnim da pregura dan.

- U pitanju je neko ko vrlo dobro zna gdje se Jovanović skriva danima. Pretpostavlja se da je na neki način u svakodnevnom kontaktu sa njim, da mu redovno donosi hranu i odjeću, kako bi uspio da preživi na ovoj hladnoći napolju. Bukvalno mu pruža logističku pomoć u bjekstvu - priča sagovornik.

Kako navodi, upravo zbog poznavanja svih eventualnih skrovišta osumnjičenog, pretpostavlja se da je ova osoba Jovanoviću pomagala i prije same otmice 12-godišnje Monike!


- Vrlo je vjerovatno da je Jovanoviću neko pomagao da isplanira cijelu otmicu djevojčice. Prema svemu sudeći, ta osoba mu je i pomagala u pravljenju zemunica i skrovišta po kojima se krio u predjelu niškog okruga. Otuda vjerovatno zna i gdje se sada krije i na tim mjestima mu ostavlja hranu i poruke. I ranije se sumnjalo da ima pomagača i da bi to mogao biti neko od njegovih zatvorskih cimera - dodaje sagovornik.

Sve snage policije već 16 dana intenzivno tragaju za Jovanovićem, koji je osumnjičen za otmicu Monike Karimanović 20. decembra u selu Brzi Brod. Djevojčica je pronađena nakon desetodnevne potrage i ona se trenutno uspješno oporavlja u Kliničko-bolničkom centru u Nišu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Kurir.rs/S. Telegraf)



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.