x

MALU JANU UZIMAJU OD ZORANOVE PORODICE: Biće još hapšenja!

Jana Marjanović (7), čija je majka Jelena ubijena 2. aprila 2016, mogla bi da bude odvedena iz porodične kuće u Borči ukoliko stručnjaci Centra za socijalni rad, koji ima starateljstvo nad djevojčicom, procijene da poslije podizanja optužnice protiv njenog oca Zorana ova porodica više nije dobro okruženje za nju, saznaje Kurir.

Starateljstvo nad djevojčicom, podsjetimo, ima centar, ali je privremena briga o djevojčici povjerena Zoranovom rođenom bratu Milošu. Sagovornik Kurira napominje da dosta toga zavisi i od mogućeg hapšenja Zoranovih saučesnika u zločinu. U kući u Borči, mala Jana, podsjetimo, živi sa stricem, njegovom ženom Milica, babom Zoricom i dedom Vladimirom.

- Socijalni radnici nekoliko puta su razgovarali s Janom i ona je uvijek na pitanje gdje želi da živi odgovarala da hoće da ostane kući jer čeka da joj se tata vrati. Njihova procjena je zbog toga da je za dijete najbolje da ostane u okruženju porodice - kaže izvor Kurira.

Preporuka radnika centra, poslije prve posjete ocu u pritvoru, bila je da djevojčicu više ne vode u Centralni zatvor. Uz njihovo odobrenje, nedavno je, na njen rođendan, stric Miloš još jednom vodio u posjetu. 

- Vodiće se računa prije svega o interesima djeteta - kaže sagovornik.

Zoranu je, podsjetimo, starateljstvo nad Janom oduzeto 10. oktobra 2017, nepunih mjesec dana nakon što je uhapšen. Prethodne nedjelje, protiv njega je podignuta optužnica koja ga tereti da je prije skoro dvije godine Janu ostavio samu na nasipu, ubio suprugu Jelenu i njeno tijelo bacio u kanal u Crvenki, a potom se vratio kod djevojčice.

Poslije hapšenja, Zoran je predložio Janu za svjedoka:

- Nijednog trenutka se nisam odvajao od Jane . Dijete može o tome da posvjedoči, ona sada ima šest godina i pamti sve - rekao je Marjanović.

Njegov branilac, advokat Nikola Dumnić, rekao je za Kurir da tužilaštvo nije prihvatilo da Jana bude saslušana kao svjedok. 

- Tužilaštvo je odbilo prijedlog da se dijete, koje je sve vrijeme bilo s ocem, ispita kao svjedok sa usmenim obrazloženjem da se na taj način izbjegava njegova viktimizacija, iako je policija u više navrata saslušavala dijete kao svjedoka upravo po nalogu tužilaštva. Možemo opravdano očekivati i pritisak na Centar za socijalni rad u cilju oduzimanja djeteta porodici - kaže Dumnić.

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.