x

Maxu ‘pole position’ ispred Lewisa na VN Abu Dhabija

Max Verstappen osvojio je deseti pole position sezone s uvjerljivom prednošću od gotovo četiri desetinke ispred svoga suparnika za naslov Lewisa Hamiltona, a Lando Norris zauzeo je treće mjesto za McLaren.

Verstappen je bio najbrži nakon prvih Q3 pokušaja nakon što mu je Perez pružio zavjetrinu u prva dva sektora, a Hamilton je bio drugi s pola sekunde zaostatka dok je Perez svoj prvi brzi krug odbacio kao ne bi smetao Verstappenu u trećem sektoru i u idućem postavio treće najbrže vrijeme dok mu je Verstappen pružio zavjetrinu u svom ulaznom krugu, donosi MAXF1.net.

Ali ni nakon drugih Q3 krugova Hamilton nije uspio odvoziti dovoljno brz krug te je završio drugi najbrži s 0.371 sekundi zaostatka dok se Norris probio na treće mjesto za McLaren ispred Pereza u Red Bullu.

Sainz je bio peti najbrži za Ferrari ispred Bottasa u Mercedesu i momčadskoga kolege Leclerca, a Tsunoda je pobijedio Gaslyja i završio osmi najbrži.

Ocon je bio brži od Alonsa i plasirao se u Q3 u kojem je završio deveti najbrži čime je izjednačio kvalifikacijski omjer s Alonsom na 11:11, a Ricciardo je bio najsporiji od vozača koji su se plasirali u Q3 na desetom mjestu za McLaren.


Mercedesovi vozači Hamilton i Bottas i Tsunoda u AlphaTauriju jedini su se plasirali u Q3 na medium gumama dok se Red Bull, kao i ostali u Q3, odlučio na soft na kojem će Verstappen i Perez morati startati u utrci.

Ricciardo je u posljednjem krugu izbacio Alonsa iz Q3 za samo 0.012 sekundi, a u Q3 nije uspio proći ni Gasly na 12. mjestu koji je prvi puta ove sezone izgubio kvalifikacijski duel protiv momčadskoga kolege Tsunode.

Stroll je bio brži vozač Aston Martina na 13. mjestu ispred Giovinazzija u Alfa Romeu koji je pobijedio Raikkonena u svojim posljednjim F1 kvalifikacijama dok je Vettel bio najsporiji u Q2 na 15. mjestu.

Prvi dio kvalifikacija prekinut je 6 minuta i 25 sekundi prije isteka vremena jer je Schumacher pokupio stupić u vrhu posljednjega zavoja kojega je jureći Norris pregazio na izlazu iz zavoja na putu prema četvrtom najbržem vremenu iza dva Mercedesa i Verstappena u Red Bullu.


Ferrarijevi vozači prve su Q1 krugove odradili na medium gumama te su u trenutku prekida bili tek na 11. i 12. mjestu pa su uoči drugih krugova prešli na soft gume na kojima su osigurali prolaz, a Hamilton je u posljednjim sekundama odvozio još jedan brzi krug na softu (1:22.845) i povećao prednost na vrhu.

Latifi je za 0.103 s propustio proći u Q2, ali je pobijedio momčadskoga kolegu Russella na 16. i 17. mjestu za Williams dok je Raikkonen svoj posljednji kvalifikacijski nastup u Formuli 1 završio u Q1, na 18. mjestu.

Schumacher je bio gotovo osam desetinki brži od momčadskoga kolege Mazepina na posljednja dva mjesta za Haas.

Utrka je na rasporedu u 14 sati.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.