x

Premier liga

MHITARJAN DEBITIRAO, ARSENAL IZGUBIO, GIROUD SE POZDRAVIO

Swansea je novom pobjedom pobjegao iz zone ispadanja, West Ham i Crystal Palace u gradskom derbiju podijelili bodove, Liverpool rutinski

U prvim utakmicama 25. kola Premier lige Swansea je priredio senzaciju šokiravši Arsenal na domaćem terenu s 3:1. Bio je to debi za zaborav Henrika Mhitarjana.

Labudovi su se očigledno trgnuli te su, nakon Liverpoola u prošlom kolu, pobijedili još jednu momčad iz gornjeg dijela ljestvice te tako pobjegli iz zone ispadanja.

Da topnicima neće biti lako Velšani su pokazali već u osmoj minuti kada je blokiran obećavajući pokušaj Mawsona.

Nakon pola sata igre bez izraženih prilika, gosti iz sjevernog Londona su se probudili te su opasno zaprijetili preko Iwobija.

Samo tri minute nakon toga gosti su i poveli. Velike zasluge za gol idu Mesutu Özilu koji je preciznom loptom pronašao strijelca Monreala.

Španjolac je tako postigao svoj već četvrti ovosezonski ligaški pogodak.

No slavlje topnika bilo je kratkog vijeka jer je već u sljedećem napadu Swansea izjednačio kada je odličnu loptu Mawsona prihvatio Clucas.

Igrač labudova našao se oči u oči s Čechom koji nije imao šanse i rezultat je bio poravnan.

U nastavku je domaći sastav došao i to potpunog preokreta kada se, u 61. minuti, nakon velikog kiksa češkog golmana, u strijelce upisao Ayew.

Sastav Arsenea Wengera je svim silama pokušavao doći do izjednačenja. Najbliže tome bio je pridošlica Mhitarjan u 74. minuti, no Fabianski fantastično brani njegov pokušaj.

U 86. minuti uslijedio je novi šok za Arsenal kada je konačnih 3:1 postavio Clucas dobro prihvativši odbijanac u kaznenom prostoru.

Nakon utakmice svjedočili smo i zanimljivom događaju kada se napadač Arsenala Olivier Goroud, koji je na izlaznim vratima kluba, pozdravio s navijačima topnika.

Težak poraz londonskog sastava ujedno označava i kraj niza tijekom kojeg Arsenal u 34 utakmice nije izgubio od sastava s dna prvenstvenog poretka.

Liverpool se vratio pobjedama rutinski slavivši rezultatom 0:3 na teškom gostovanju kod Huddersfield Towna.

Redsi su potpuno dominirali tijekom cijelog susreta, a svoju igračku superiornost okrnuli su veličanstvenim dalekometnim projektilom Emrea Cana u 26. minuti.

Kakav li je to samo udarac iz daljne bio!

U 40. minuti Huddersfield je jedini puta na utakmici opasno zaprijetio kada je udarac Lowea iz slobodnjaka prozujao malo pored lijeve stative.

No, u prvom minuti sudačkog dodatka prvog poluvremena gosti s Anfielda udvostručuju svoju prednost preko Firminha.

Brazilac je odličnu individualnu akciju zaključio lijepim neobranjivim udarcem.

U drugom dijelu redsi su mogli povećati svoju prednost preko Salaha i Manea, ali napadači Liverpoola nisu imali sreće u završnici.

Ipak, sastav Jurgena Kloppa zabio je još jednom nakon što je kazneni udarac u 78. minuti skrivio Biling.

S bijele točke precizan je bio Egipćanin Salah. 

Napomenimo još kako je Dejan Lovren odigrao svih 90 minuta u sastavu gostiju.

U londonskom derbiju West Ham i Crystal Palace podijelili su bodove odigravši 1:1.

Čekićarima je ovo bio 201. gradski obračun, a u prethodnih 200 upisali su čak 93 poraza što ih čini najgorim sastavom glavnog grada u toj kategoriji.

Na Olimpijskom stadionu gosti su poveli preko Bentekea u 24. minuti kojemu je to bio čak 25. pogodak glavom u najelitnijem otočkom natjecanju.

U 43. minuti sastav Davida Moyesa je izjednačio kada je, nakon što je najstrožu kaznu skrivio Tomkins, precizan bio Noble.

Do kraja susreta obje su momčadi imale izgledih prilika za promjenu rezulatata, no oba suparnika iz ovog ogleda odlaze s po jednim bodom.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.