x

Bešić oduševljava u Championshipu

Middlesbrough slavi Bešića: Navijači bruje o bh. fudbaleru na Twitteru

Navijači Middlesbrougha su, sudeći prema komentarima na društvenim mrežama, itekako zadovoljnim poslom koji je klub napravio u januarskom prijelaznom roku.

Jedan od onih koji je zimus stigao na Riverside je i Muhamed Bešić. Nakon što u Evertonu nije bio u prvom planu ovaj vezni fudbaler je na nagovor Tonyja Pulisa otišao na posudbu u Middlesbrough, a ako je suditi prema onome što je dosad pokazao, napravio je više nego dobar potez.

Novi sjajan nastup Bešić je zabilježio u utorak u prvenstvenom meču protiv Birmingham Cityja (1:0), a njegovu igru navijači Middlesbrougha su mogli opisati jednom riječju - fenomenalno. Bešić je držao sve konce u svojim rukama, ulijevao je sigurnost u veznom redu i pomagao odbrani.

Bešićeva igra je izazvala dosta komentara i na Twitteru. Mnogi su složni u tome da je njegovo dovođenje za Middlesbrough bilo odličan potez.

"Bešića moramo obavezno kupiti na kraju sezone", "Dovođenje Bešića je definitivno najbolji posao koji smo napravili", "Odlična predstava odličnog igrača", "Mo, samo tako nastavi", samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

Pred Bešićem je šest odlučujućih mjeseci u karijeri, šest mjeseci u kojima će se vratiti kao pobjednik ili će biti etiketiran kao (još jedan) neiskorišten talenat. Ako se po jutru dan poznaje, čini se da će bh. reprezentativac ipak uspjeti da oživi svoju karijeru u Championshipu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.