x

MILOŠ IZ LAJKOVCA U TEŠKOJ ŽIVOTNOJ BORBI Ostao bez bubrega koji mu je djevojka donirala

Priča o Milošu i Mariji iz Lajkovca, koja je oduševila Srbiju i region početkom novembra mjeseca 2023. godine, kada se djevojka odlučila da donira svoj bubreg momku, ponovo je aktuelizovana nakon što se pojavio apel na stranicama organizacije "Budi Human".

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Nažalost, kako je navedeno u apelu, Milošu je bubreg koji mu je Marija donirala, odstranjen početkom decembra, te je on sada u potrazi za novim bubregom.

Boluje od 2016. godine

NAJČITANIJA VIJEST

U RIJECI PRONAĐEN JEDAN OD TROJICE DJEČAKA NESTALIH U HRVATSKOJ

Kako se navodi na stranicama organizacije "Budi human", Milošu je 2016. godine postavljena dijagnoza membranopriliferativnog GMN inicijalno manifestovanog bubrežnom insuficijencijom, a od 2018 godine otpočet je hemodijalizni program lečenja od kada odlazi na hemodijalize 3 puta nedjeljno po 4 sata.

Više puta je hospitalizovan u Klinici za nefrologiju VMA, a ustanovljene dijagnoze su: Hronična bolest bubrega 5. Stepena (N18.5 Morbus renalis chronicus, gradus 5), Hronični zapaljenski bubrežni sindrom-Difuzni mezangiokapilarni glomerulonephritis (N035- Syndroma nephriticum chronicum-Glomerulonephritis mesangiocapillaris diffusa). Prije 4 godine urađena je obrada za kadaveričnu transplantaciju bubrega- bez kontraindikacija za istu.

Sredstva skupljena, a bubreg mu dala djevojka

Miloš je uspioo da prikupi neophodna sredstva za transplantaciju bubrega u inostranstvu koja je obavljena 02.11.2023. godine, ali na žalost uslijed komplikacija koje su nastupile transplantirani bubreg morao je biti odstranjen kao i dio tankog crijeva. Sprovedeno je antibiotsko liječenje nakon kog se Miloš vratio u Srbiju.

Kako piše na stranici "Budi human", on je 06.12.2023. hitno hospitalizovan na VMA uslijed osjećaja opšte slabosti, ekstremne malaksalosti i osjećaja nedostatka vazduha.

Kako bi se Miloševo stanje poboljšalo potrebno je u najkraćem roku obaviti novu transplantaciju bubrega.

Pokrenut apel za prikupljanje sredstava

Miloš nije u mogućnosti da samostalno obezbjedi finansijska sredstva za liječenje u inostranstvu pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da mu pomognu svojim donacijama jer nema vremena za čekanje.

Sredstva su mu potrebna za transplantaciju bubrega i liječenje u inostranstvu, laboratorijske analize, kontrolne preglede, lekove, suplemente kao i za putne troškove i troškove smještaja u toku liječenja.

Kako da pomognete Milošu

Slanjem SMS poruke 1552 na 3030 ili uplatom na dinarski račun: 160-6000001725565-50

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

NAJČITANIJA VIJEST

"BEBU PRESVUČEM ZA 5 MINUTA, A MOGU I DA JE ZAGRLIM" Dejana rođena bez ruku, ŽIVI punim plućima: Samo 2 stvari ne može sama

Uplatom na devizni račun:

160-6000001726358-96

IBAN:

RS35160600000172635896

SWIFT/BIC:

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

blic.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.