x

MINI proslavlja 25 godina od svog prvog kabrioleta

Kompanija MINI proslavlja 25 godina od svog prvog kabriolet modela, Rover Mini Cabriolet, a u to ime je lansirala i novo specijalno izdanje jednog od svojih modela za tržište Velike Britanije.

Naime, specijalno izdanje je bazirano na modelu Cooper S Convertible, ofarban je u plavu boju sa bijelim poklopcima retrovizora i linijama na haubi. Ovaj model također posjeduje i platneni krov „Union Jack“ i felge veličine 18 inča.


Promjene u enterijeru su minimalne, te će se vozač ovog modela naći okružen tablicama na kojima piše „25th Aniversary“. Tu su i svjetlo siva kožna sjedišta, Harman Kardon premijum audio sistem i Navigation Plus paket koji se sastoji od ekrana osjetljivog na dodir veličine 8,8 inča koji je kompatibilan sa Apple CarPlay funkcijom. Tu su još i sportski volan, automatska kontrola klime i brisači sa senzorom za kišu.


Proizvodnja će biti ograničena na svega 300 jedinica, a cijena po kojoj će se ovo ograničeno izdanje prodavati u Velikoj Britaniji počinje od 32.995 funti.


Pored toga što je predstavila svoj novi model, kompanija MINI se osvrnula i na svoj originalni kabriolet model koji je zvanično predstavljen 1993. godine. On je od standarnog MINI modela bio skoro duplo skuplji, a prodavao se samo u „Caribbean Blue“ ili „Nightfire Red“ boji. On je imao felne veličine 12 inča, kontrolnu tablu od drveta i pogonski sklop koji je preuzet iz modela Cooper 1.3i.


Nakon nešto više od decenije, MINI je na Sajmu automobila u Ženevi predstavio i svoj novi kabriolet. Od tada, ova kompanija je prodala oko 89.000 kabriolet modela u Velikoj Britaniji, a čak 86% njih je imalo manuleni mjenjač.  



(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.