x

Ima problema s povredom

Miralema Pjanića kao da je neko prokleo u Barceloni

Miralem Pjanić je ovog ljeta stigao kao veliko pojačanje u Barcelonu, ali trenutno ima sezonu za zaborav.

Pjanić je u katalonski klub stigao iz Juventusa u razmjeni igrača jer je u suprotnom pravcu otišao Arthur Melo. Međutim, dolazak Pjanića u Barcelonu čini se da nije bio baš dobar potez.

Bh. reprezentativac ne igra ni blizu koliko je očekivao jer se ne nalazi u prvim planovima Ronalda Koemana. Nizozemac je u finalu Kupa kralja čak ostavio Pjanića na tribinama što je sigurno bio težak udarac za našeg reprezentativca.

Pjanić je u četvrtak protiv Getafea bio u konkurenciji za utakmicu, ali je pobjedu svog tima od 5:2 odgledao s klupe za rezervne igrače.


Bh. fudbaler je zadnji put igrao 10. marta protiv PSG-a kada je dobio 12 minuta. Što se tiče La Lige Pjanić nije upisao ni minute tačno dva mjeseca. Posljednji put igrao je protiv Elchea kada je na terenu proveo 45 minuta.

Nakon toga Koeman je totalno "zaboravio" da je Pjanić fudbaler Barcelone jer mu nije dao ni sekunde. Barcu već sutra očekuje teško gostovanje Villarrealu, ali čini se da Pjanić sigurno neće igrati.

Naime, Mundo Deportivo je objavio prije nekoliko trenutaka da bh. veznjak ne trenira s ostatkom ekipe jer ima određenih problema s povredom.


Pjanić trenira samostalno po posebnom programu i kako stvari stoje sutra neće biti u konkurenciji za meč protiv Žute podmornice. Trening još uvijek traje i nije poznato kakvih problema s povredom ima Pjanić.

Oko njegovog statusa se itekako špekuliše prethodnih dana i mnogi smatraju da će Pjanić na ljeto napustiti klub. Navodno, mogao bi karijeru nastaviti u Manchester Unitedu jer su se pojavile informacije da bi mogao biti dio transfera Paula Pogbe.

Međutim, sve to su još uvijek špekulacije i šta će zaista biti na kraju s Pjanićem saznat ćemo na kraju ove sezone.

On je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 28 utakmica u svim takmičenjima, te nije uspio postići pogodak ili upisati asistenciju.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.