x

Misterija broja 17: Sve stvari koje su se desile Šabanu u životu imaju simboliku ovog broja! (FOTO)

Tragična simbolika broja 17 povezuje se sa smrću legendarnog pjevača Šabana Šaulića. Slavni folker poginuo je upravo 17. februara, a za ovaj datum, ali i broj generalno, vezuju se mnoge stvari iz njegovog života.

Naime, od samog početka njegove karijere ovaj broj ga je pratio. Prvi singl „Dajte mi utjehu“ Šaban je snimio 1968. godine, kada je imao 17 godina, a objavio je godinu dana kasnije. Interesantno je i da je prije 26 godina pjevač umalo umro kada je izboden nožem u haustoru u Beču, i to 17. januara. Legendarni folker tada je jedva ostao živ, a kako kažu, da ga u roku od pola sata nisu odveli u bolnicu, ne bi imao šanse.


Osim što je 17. januara slavio drugi rođendan, kralj narodne pjesme je za života svakog 17. septembra slavio u porodičnom domu. Na taj dan 1998. rođen je njegov unuk Luka Adžić. Mladi fudbaler očajan je zbog gubitka dede, pa je prije nekoliko dana na utakmici postigao gol za Anderleht, a taj uspjeh posvetio je upravo Šabanu, ljubitelju fudbala.

Legendarni folker je posljednjih godina imao problema sa zdravljem, a operaciju trbušne aorte imao je 17. aprila 2016, što još više pojačava misteriju ovog broja. Takođe, na jednom od nastupa Šaulić je zaradio 15.000 eura, ali ga je gazda kluba zbog dobre atmosfere častio sa još ni manje ni više nego 2.000, pa je pjevač na koncertu inkasirao 17.000 eura!


Najzapaženije je prošlo to što su gotovo sve pjesme na Jutjub kanalu Šabana Šaulića objavljene 17. februara 2013, na dan kada je šest godina kasnije poginuo. Najveći hitovi poput „Odlaziš, odlaziš“, „Dođi da ostarimo zajedno“, „Hvala ti za ljubav“, „Anđeoska vrata“, „Nema ništa, majko, od tvoga veselja“, „Kralj boema“, „Danima te čekam“, „Kako si, majko, kako si, oče“, „Noćas mi se s tobom spava“ od tog dana su na Jutjubu.


Još jedna interesantna stvar koju nam je Šaulić otkrio kada je prošle godine slavio 50 godina karijere jeste i razlog zašto je prestao da nosi tupe. Lažnu kosu batalio je po ugledu na Sašu Đorđevića, i to 2002. godine, prije tačno 17 godina.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Pink.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.