Musaka od rendanog krompira za ručak
Musaka se peče 200 stepeni oko pola sata, dok krompir ne porumeni.
Sastojci: 300 g mljevenog mesa, 200 g luka, 1 kg krompira, 2 jaja, 1 kiselo vrhnje, 3 dl mlijeka, 1 dl ulja, malo soli i bibera.
Priprema:
1. Sitno narezani luk prepržiti na ulju. Dodati mljeveno meso te dinstati dok ne ispari voda koju ispusti meso. Tavu maknuti s vatre, dodati mesu so i biber i dobro promiješati.
2. Krompir očistiti, oprati i narendati. Dodati meso i sve dobro promiješati. Smjesu staviti u namašćenu tepsiju.
3. Umutiti jaja, mlijeko i vrhnje i ravnomjerno preliti po krompiru i mesu. Musaka se peče 200 stepeni oko pola sata, dok krompir ne porumeni.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.