x

POTRAGA ZA UBICOM

Načelnik policije u Prijedoru upucan s leđa kada je krenuo na posao, opsadno stanje u gradu!

U Prijedoru je rano jutros ubijen načelnik kriminalističke policije u ovom gradu Radenko Bašić, a iz vatrenog oružja je upucan kada je krenuo na posao.

Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Do ubistva je došlo u 6:53 sati u naselju Pećani u kojem živi ubijeni. Nepoznati počinilac je Bašiću prišao sa leđa i likvidirao ga.

Policija je odmah opkolila cijeli grad u potrazi za ubicom, a stanovnici ovog naselja su tamošnjim novinarima kazali kako su šokirani ubistvom, pogotovo uzimajući u obzir da je ubijeni bio "dobar i prijatan", kako prenosi Srpskainfo.


Foto: Siniša Pašalić/Ringier

Veliki broj policijskih službenika i specijalaca je na ulicama Prijedora, a punktovi policije su postavljeni i u susjednim općinama i gradovima.

Oni legitimišu prolaznike i vozače. Pregledaju gepeke automobila. Obilaze naselje u kojem je bilo ubistvo i razgovaraju sa mještanima. Pored velikog broja forenzičara, na mjestu ubistva se nalazi i patolog iz Banje Luke Željko Karan.


Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske su se oglasili povodom ubistva Bašića navodeći da je ubijen policijski službenik i njegove inicijale. Dodali su da preduzimaju mjere i radnje u okviru istrage za teško ubistvo, a u cilju pronalaska počinioca ovog krivičnog djela.

Oni su na svom Facebooku zbog smrti načelnika Bašića postavili crnu fotografiju i tako izrazili svoje žaljenje za kolegom.

.

..

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.