x

Načini na koje možete koristiti omiljeni tablet: 5 ODLIČNIH SAVJETA

Tableti su odlični dodaci u našim domovima, koristimo ih svakodnevno za gledanje filmova, igranje igrica, slanje mailova i pretraživanje omiljenih web stranica. Osim ove uobičajene upotrebe koja se uglavnom odnosi na nabrojano, postoje i kreativni načini na koje možete koristiti tablet.

Evo par ideja!

1. Tablet kao univerzalni daljinski upravljač

Pametnim telefonom možete kontrolirati puno toga, ali veličina zaslona tableta napravit će ga odličnim daljinskim upravljačem gotovo svega.

S pravim odabirom aplikacija tablet vam može koristiti za upravljanje kućnim kinom, upravljanje računarom na daljinu ili za upravljanje automatiziranim sistemima kod kuće.

2. Tablet kao dodatni zaslon

Ako puno radite na računaru, tablet vam može biti odličan izbor dodatnog zaslona. Možete ga spojiti na računar i koristiti kao drugi monitor ili ga usputno koristiti kao tablet.

Opet zahvaljujući odabranim aplikacijama i prečacima, tablet vam može biti produktivan sekundarni uređaj na kojem ćete pratiti e-poštu, zapisivati bilješke i odrađivati druge zadatke vezane uz posao.

 3. Tablet kao digitalni okvir fotografija

Ovo je posebno zgodno ako kod kuće imate tablet koji rijetko koristite. Uz pomoć aplikacije Dayframe možete ga pretvoriti u digitalni okvir fotografija koji će prikazivati vaše fotke sa svih vaših profila na društvenim mrežama. To znači da se ne trebate gnjaviti sa prebacivanjem fotki na memorijske kartice ili ih slati mailom. Zahvaljujući zgodnoj aplikaciji tablet može prikazivati fotke sa Facebooka, Twittera i Instagrama, Tumblra, Google+, Dropboxa i Flickra.

 4. Tablet kao fiskalna blagajna

Ako ste vlasnik malog obrta ili ugostiteljskog objekta, odnosno ako vam je u poslu potrebna porezna blagajna, tablet može biti sastavni dio vaše tehničke opreme potrebne za izdavanje računa.

Android tableti sa zaslonom osjetljivim na dodir mogu poslužiti za apsolutno sve poslove i nameću se kao jednostavnije i znatno povoljnije rješenje od uglavnom nepotrebno presnažnih (time i preskupih) računara.

5. Tablet kao porodični uređaj

Od tableta koji je uvijek pri ruci kada smo kod kuće koristi mogu imati svi ukućani. Puno ga je lakše i jednostavnije koristiti od računara ili mobitela za sve one svakodnevne sitnice koje radimo online; od provjere e-maila, traženja recepta, pregleda vremenske prognoze, traženja neke lokacije na mapi, puštanja omiljene pjesme do brzog plaćanja računa, čitanja knjige, internet kupovine ili brzog pretraživanja omiljenog portala.

Ne zaboravite da veličina ekrana tableta i veličina memorije su važni faktori koje treba uzeti u obzir. Oznake poput 7-inčni ili 10-inčni odnose se na veličinu dijagonale ekrana.

Važno je obratiti pažnju na rezoluciju, posebno ako je riječ o e-čitaču – oštrina slike i svjetlina zaslona tu su ključni parametri.

Veliki broj dostupnih tableta nudi se u WIFi verziji ali i s utorom za SIM karticu koja će vam omogućiti neometan pristup internetu.

3G/4G verzije su načelno skuplje pa razmislite imate li potrebe za time. Najčešće, korisnici tablet ne koriste izvan dometa WiFi-a bilo kod kuće ili na poslu.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.