x

'Kralj šljake' spreman za travnatu podlogu

Nadal pred Wimbledon: Nisam ovdje došao kao turista

Prvi reket svijeta Španac Rafael Nadal, rekao je kako se nada da može daleko dogurati na ovogodišnjem Wimbledonu.

Španac se posljednji put na ovom turniru titulom okitio sada već daleke 2010. godine kada je u finalu bio bolji od Tomaša Berdycha, a godinu kasnije je igrao svoje posljednje finale Wimbledona u kojem je poražen od Novaka Đokovića.


Od tada, redovno je na ovom turniru ispadao od raznoraznih autsajdera kao što su Lukaš Rosol, Steve Darcis, Dustin Brown... Prošle godine u osmini finala ga je izbacio Gilles Muller iz Luksemburga.

"Osjećam se fantastično. Očekivanja su kao i uvijek velika. Nisam došao kao turist, tu sam da bih napravio dobar rezultat", riječi su prvog reketa svijeta.


Osim 2010. Rafa se titulom na Wimbledonu okitio i 2008. godine kada je u antologijskom finalu savladao Rogera Federera, a o ovom meču se i dan danas prepričava kao o jednom od najvećih duela u historiji samog sporta.

"Danas gledam na to kao na davno prošlo vrijeme, ali dobra stvar je da sam i dalje tu. Ne razmišljam o tom meču svakog dana, fokusiram se na trenutne stvari. Ipak, naravno da je to finale bilo veoma važan korak unaprijed u mojoj karijeri" rekao je Španac i još dodao:


"Bio je to jedan od najemotivnijih duela koje sam odigrao. Sanjao sam da osvojim Wimbledon, a pošto sam prije svog prvog naslova 2008. godine dvaput poražen u finalu od Rogera, ta godina je bila velika za mene".

Španac na Wimbledon stiže nakon osvojene titule na Roland Garrosu, a za protivnika u prvom kolu imat će Izraelca Dudia Selu u ponedjeljak u popodnevnom terminu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.