Najbolji trik za pripremanje najukusnijih krompirića
Hrskav i ukusan krompir koji se lako pravi u kućnim uslovima.
Sastojci
4 krompira (oko 700 g), 1 kašika soli, ulje za prženje
Priprema
Operite krompir i oljuštite ga. Neka vam krompir sve vrijeme bude potopljen u vodu kako ne bi pocrnio.
Isjecite krompir na štapiće i ponovo ga potopite u vodu.
U posudi zagrijte posoljenu vodu.
Prije nego što voda proključa stavite pripremljen pomfrit u nju.
Kuvajte pomfit 5 minuta na jakoj vatri dok ne omekša.
Nakon 5 minuta isključite vatru i procjedite krompiriće.
Prosušite pomfrit i stavite ga u zamrzivač na sat kako bi se ohladio.
Zagrejte ulje, pa pržite pomfit u dubokom ulju dok ne dobije boju.
Vadite pomfrit na ubrus kako bi se upio višak ulja.
Napomene
Pržite pomfrit na srednjoj vatri u početku kako unutra ne bi ostao živ, a onda pojačajte vatru kako bi dobio lijepu boju i bio hrskav.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.