x

Najpopularniji automobil na internetu se ne proizvodi

Vjerovali ili ne, status najpopularnijeg automobila u ovoj kategoriji ima automobil koji, uprkos višegodišnjim najavama, nije u prodaji.

Poslije višestrukih kašnjenja proizvodnje, mnogi sumnjaju da će ga uskoro vidjeti na putevima, a neki ni ne vjeruju u nevjerovatne performanse koje ovaj automobil treba da donese.

Pogađate, u pitanju je Tesla Roadster. Prva generacija modela zasnovanih na Lotusu izašla je iz proizvodnje prije deset godina i do danas je pomalo zaboravljena. A onda je 2017. stigao koncept sa nevjerovatnim performansama.

Prošlo je pet godina, a na putevima još nema automobila. Uprkos tome, Tesla Roadster sa 8,4 miliona pretraga na Guglu, 288.318 hashtagova na Instagramu i čak 242 miliona pregleda na TikTok-u ima status najpopularnijeg.

Prema studiji koju je u junu sproveo Confused.com, a na osnovu ukupnog broja pretraga tokom 12 mjeseci, na drugom mjestu je automobil koji možete vidjeti na putevima, ali daleko od toga da ima zapaženu seriju. Zato je pompa oko ovog automobila nevjerovatna, pa je Rimčeva Nevera na drugom mjestu sa 2,3 miliona pretraga na Guglu, 4739 Instagram hashtagova i 125 miliona TikTok pregleda. Imajte na umu da se C_Two smatra drugim modelom u studiji.

Daleko iza na trećem mjestu je Lotus Evija, dok je četvrto mjesto zauzela Neverin blizanac Pininfarina Battista. Ranije pomenuti Rimac C_Tvo je na devetom mjestu.

Ako sve stavimo u odnos sa benzinskim rivalima, razlike su drastične. Na primjer, najpopularniji je Audi R8 sa 22,53 miliona pretraga, dok najlošije pozicionirani Lamborgini, model Huracan, drži 10. mesto sa 8,4 miliona pretraga, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.