x

Najskuplji novi automobil ikada: Rolls Royce Boat Tail

Ručno izrađeni Rolls Royce u posebnom, vrlo ograničenom, izdanju, donosi jedinstveni spoj ultraluksuznog kabrioleta i vozila za izlete. Osim što je najskuplji do sada, Britanci kažu kako je to i najambiciozniji njihov projekt ikada

Rolls Royce, ime koje je sinonim za luksuz u automobilskoj industriji, predstavio je svoj novi automobil – Rolls Royce Boat Tail. Ručno izrađen u samo tri primjerka, ovaj projekt vrhunac je tehnologije, luksuza, znanja, umjetnosti i dizajna britanske marke, pa i sami kažu kako je riječ o njihovom najambicioznijem pothvatu do sada. Automobil je osmišljen u suradnji s kupcima kako bi svaki detalj bio prilagođen njihovim željama.

Jedinstvena linija vozila inspirirana je nautičkim dizajnom jahti J-Class iz 1920-ih godina te njihovim originalnim modelom Boat Tail iz 1932. godine. Automobil je dug 5,8 metara, a u prtljažniku skriva “poslasticu” za vlasnike – prostor čija se vrata otvaraju “leptir” stilom, a skrivaju hladnjak za piće koji drži posebnu ediciju šampanjca Armand de Brignac na idealnih 6°C. Tu je, dakako, i set čaša te komplet za uživanje u hrani i piću na kakvom luksuznom pikniku.


Rolls Royce Boat Tail više je umjetničko djelo nego automobil, pa ga se tako i tretira. Model na slikama prvi je od samo tri komada koji će biti izrađeni, a kupcima kompanija jamči da nikada više neće proizvoditi ovaj model. Kupac prvog primjerka u garaži ima i originalni Boat Tail iz 1932., restauriran upravo u vrijeme isporuke ovog novog modela.


Pod haubom je smješten Rolls Royceov 6,75-litreni twin-turbo V12 motor koji proizvodi 563 KS, poznat iz Phantoma. Koliko brzo će ga ovaj motor ubrzati od 0 do 100 km/h nije objavljeno – no, vlasnik prvog primjerka moći će možda to vrijeme izmjeriti luksuznim švicarskim satovima marke Bovet, čija su dva primjerka, na njegovo traženje, ugrađena u kontrolnu ploču u kabini vozila.


(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.