x

NEOBIČAN SUSRET

NBA zvijezda Džamal Marej sparingovao s UFC borcem Aleksom Volkanovskim

Denverova košarkaška zvijezda odlučila se okušati u borilačkim vještinama

Džamal Marej iznenadio je sportski svijet svojom hrabrom odlukom da se suoči s opasnostima borilačkog svijeta. Marej je odradio sparing s poznatim UFC borcem Aleksom Volkanovskim.

Ovaj neobičan sportski susret između košarkaša i borca izazvao je veliku pažnju javnosti. Sparing između Mareja i Volkanovskog održan je "na podu," pružajući obojici priliku da pokažu svoje vještine. U prvim minutama borbe viđen je impresivan nastup Džamala Mareja. Međutim, iskusni UFC borac Aleks Volkanovski uspio je preokrenuti situaciju i dovesti borbu do gušenja, demonstrirajući svoju tehniku i iskustvo.

Ovaj neobičan susret potaknuo je mnoge obožavatelje sporta da raspravljaju o hrabrosti i odlučnosti Džamala Mareja, koji se odlučio iskušati u jednoj od najzahtjevnijih sportskih disciplina. Video snimak ovog sparinga brzo je postao viralan na društvenim mrežama, izazivajući razne komentare i reakcije.

No, iznenađenje nije bilo samo u sportskom aspektu. Otkriveno je da UFC borac Aleks Volkanovski, iako takmičar pod zastavom Australije, ima korijene na Balkanu. Njegov otac potiče iz malog mjesta Beranci na jugu Sjeverne Makedonije, dok mu je majka iz Grčke.


Iako je Džamal Marej pokazao svoju odvažnost u borilačkom okruženju, njegova primarna sportska karijera ostaje u košarci. Međutim, njegova avantura u svijetu borilačkih vještina zasigurno će ostati zapamćena kao jedan od neobičnih trenutaka u svijetu sporta.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.