x

Neda Ukraden: I muzičarima da se omoguće privilegije i pomoć, svi imamo porodice koje izdržavamo od ovog posla!

Popularna pjevačica Neda Ukraden (69) zbog korona virusa i brige sa svoje i zdravlje svojih najmilijih, odvojena je od porodice i trenutno živi sama. Pjevačica je sa medijima podijelila svoja iskrena razmišljanja i osjećanja, kao i da sada živi za dan kada će ponovo biti na okupu sa svojom porodicom.

- Već sam četiri nedjelje u samoizolaciji, dobrovoljnoj, u koju sam došla svjesno, želeći da ne dovodim svoje zdravlje, ni svojih najmilijih u opasnost, jer sam radila do skoro propisivanja ovih mjera koje su donesene. Jednostavno sam imala potrebu da se sklonim da ne bih ugrozila zdravlje svojih najbližih, a i oni moje.Mi inače živimo zajedno u jednom velikom, divnom stanu, sklonila sam se u jedan mali i sada živim sama - počela je priču Neda za Telegraf JETSET.


- Moja kćerka i zet su tu za sve stvari koje su mi neophodne, za sve nabavke, a putem video poziva sam svaki dan u kontaktu sa mojim unucima koji mi jako nedostaju, a vidim i ja njima. Mi smo inače porodica koja je vrlo bliska, vezana. Od rođenja te djece sam uz njih, sa njima, pratim njihov razvoj i vrlo se ponosim kako su talentovani, pametni, zanimljivi, simpatični, dragi, iznad svega zdravi - rekla nam je pjevačica.

- Jedva čekam momenat da se ponovo sastanemo, da krene koliko toliko normalizacija našeg života, nadam se da će to biti uskoro, živim za taj trenutak. Pravo da kažem, kad je čovjek u dobrim odnosima sa svojim najmilijima nije bitno da li smo udaljeni pet metara ili pet kilometara, bitno je da budemo zdravi i da se poštujemo - dodala je Neda.


- Vrijeme provodim u nekim zanimljivim aktivnostima, da mi ne bi bilo previše dosadno. Dan počinjem svojim ritualima koje inače radim, to su vježbe, limun, topla voda, med... Razgovor sa prijateljima, praćenje svih informativnih emisija u kojima se informišem o trenutnoj situaciji i mjerama koje preduzima Vlada. Ove mjere doživljavam kao nešto što je nužno, potrebno, neophodno i ne razmišljam o upitnosti tih mjera.

- Onaj ko je razuman i normalan jasno će vidjeti da je mnogo bolje spavati u svom krevetu, nego u bolničkom. To "Neće mene ili hoće mene, a neće neke druge", to u ovom slučaju ne važi. Epidemija je pandemskih razmjera i bez obzira na dob, spol, vjeru, naciju, državne i druge granice, očigledno ne bira i treba svi da se ponašamo odgovorno i pametno - rekla je pjevačica.

Neda je istakla da joj nedostaju koncerti, publika, snimanja, a na nadležne organe apelovala je da se pomogne i muzičarima koji zbog vanrednog stanja ne rade.


- Izrazila bih apel svim društvenim bitnim faktorima koji odlučuju o privrednom i uopšte o životu ove zemlje da, vodeći računa o ekonomiji, privrednom životu, povedu računa i onom malom broju muzičara, čitavoj skupini ljudi koji su dio jedne bogate muzičke industrije koji su zaista pogođeni ovom situacijom. Da se i njima na neki način omoguće privilegije koje su rezervisane za male, velike, srednje privrednike, biznismene... - ispričala je pjevačica i dodala:

- Svi ti muzičari imaju svoje porodice, hrane ih, plaćaju neke račune, izdržavaju, imaju gomilu problema, a ova kriza će biti za mnoge jako neprijatna i velika, samo uz pomoć nekih zajedničkih akcija se može prevazići. To je apel svima koji se pitaju i odlučuju kome i kako idu sredstva pomoći, sredstava odlaganja, plaćanja dugova... Da se povede računa i o muzičarima i njihovim porodicama, to nije mali broj ljudi, oni žive od svog rada.

Pjevačica piše memoare, a pored svakodnevnih aktivnosti trudi se da zadrži vedar duh i da izvuče pouku iz ove situacije nastale epidemojom korona virusa.





(Telegraf.rs)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Gospodjo Ukraden, ukoliko je vasa namera bila "privlacenje paznje ili besplatan marketing" ispali ste smesni...."zivimo u velikom divnom stanu!!!" ...." "uzivam u stanu BW" !!!!...i onda trazite pomoc drzave! JADNO I BEDNO A I PONIZAVAJUCE ZA SVE VREDNE RADNIKE SRBIJE!! A ako stvarno mislite to sto ste izjavili , zaista treba da Vas je SRAMOTA da posle ovoga i izadjete ina ulicu iz svog divnog stana. Da li stvarno treba da se pomogne Vama a ne onim samohranim majkama i skromnim porodicama, ugrozenoj deci, penzionerima! Stidite se, izvinite se, aterirajte na realnost. Zgrozena sam drskoscu i gordoscu!