x

‘Nema razloga da na Spa ne budemo u igri za pobjedu’

Mercedesov vozač George Russell smatra da bi se njegova momčad mogla vratiti u borbu za pobjede od VN Belgije jer FIA za tu utrku sprema uvođenje nove tehničke direktive za kontrolu poskakivanja i fleksibilnost podnice što bi trebalo usporiti vodeće dvije momčadi Ferrari i Red Bull.

Mercedes je sezonu započeo daleko od Red Bulla i Ferrarija s tek pokojim postoljem kada bi vodeće momčadi imale probleme s pouzdanošću, ali kako se sezona bližila ljetnoj stanki tako je i Mercedes bio sve brži i sve češći gost na postolju.

Russell je okrunio Mercedesov napredak u Mađarskoj gdje su osvojili prvi pole position ove sezone zahvaljujući boljem zagrijavanju guma u hladnijim uvjetima u subotu, ali to je Russella koštalo u nedjelju kada je imao veću potrošnju guma od Verstappena i Hamiltona.

Hamilton je petu utrku zaredom završio na postolju iako je startao tek sedmi zbog kvara na DRS-u u završnici Q3, a drugu utrku zaredom oba Mercedesa završila su na postolju nakon čega su se približili Ferrariju u poretku konstruktora na samo 30 bodova, donosi MAXF1.net.

FIA će nakon nekoliko utrka odgode u Belgiji uvesti mjere s kojima će kontrolirati razinu aerodinamičkih oscilacija, ali i spriječiti trikove s kojima su momčadi savijale svoje podnice.


“Mislim da nema sumnje da su Ferrari i Red Bull pritisnuli pravila po tom pitanju, a mi smo ih poštivali u obliku u kojem su zamišljena”, rekao je Russell za Sky Sports F1.

“Ali nema garancije da će nas to približiti njima. Znamo da bi nas to usporilo. Nema garancije, svaki bolid je drukčiji, ali sigurno je da im neće pomoći.”

“Max i Red Bull krstare [prema naslovu], mislim da su Max i Charles na sličnoj razini u ovom trenutku, ali zaista mi je žao Charlesa jer radi super posao iako nema previše sreće.”

“Na posljednjih nekoliko vikenda Max i Red Bull mogu samo dovesti bolid do cilja i skupljati bodove, ali nema sumnje da i mi napredujemo. Kao momčad smo bili skoro minutu iza pobjednika na početku sezone, a sad smo oko deset sekundi iza. Ako tako nastavimo, definitivno ćemo biti u igri.”


“Spa će biti zanimljiva utrka, bit će nekih promjena u pravilima koje bi nas mogle približiti ostalima i mislim da kao momčad imamo puno samopouzdanja da radimo sjajan posao.”

“Nema razloga da ne budemo u igri za pobjedu.”

Russell se nakon 13 od 22 utrke nalazi na četvrtom mjestu u poretku vozača, dva boda ispred Sainza kojega je prestigao u Mađarskoj u izravnoj borbi za treću poziciju na stazi.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.