x

Nostalgični Mini ekološkim pogonom oduševio u Njujorku

U danima kada se automobilske kompanije nadmeću futurizmom, Mini se vratio decenijama u prošlost predstavljanjem koncepta Mini Electric.

Riječ je o klasičnoj Cuper verziji gradskog mališana, koja uprkos retro izgledu iz šezdesetih godina za pogon koristi sve zastupljeniju alternativu klasičnim gorivima. Naime, predstavljena studija posjeduje napredne litijum-jonske baterije, a detalj u vidu žutog amblema na haubi simbolično označava logo elektrifikacije.


Vizuelno, simpatični Britanac dekorisan je markantnim crnim detaljima koji naglašavaju posebnost koncepta. Na legendarnoj karoseriji se nalaze i grafički "ukrasi" u vidu kabla za dopunjavanje, koji otkriva da je riječ o verziji koja se ne može vidjeti na svakom ćošku.


Ujedno, na taj način poznati brend demonstrira posvećenost očuvanju životne sredine, koja postaje sve značajnija tema automobilske industrije. Na našu žalost, Mini ovom prilikom nije bio naročito darežljiv po pitanju detalja oko električnog pogona, pa su snaga i kapacitet baterije pod velom misterije. 



(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.