x

od sutra

Nove mjere u Sarajevu: Zabranjen rad teretana i kladionica!

Vlada Kantona Sarajevo usvojila je danas nove mjere u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Usvojen je prijedlog zaključka o obustavi rada javnih bazena i kupališta, sportskih centara, spa, fitness centara i teretana na području Kantona Sarajevo. Mjera stupa na snagu od sutra.

Zakazana sportska takmičenja će se moći obavljati, ali bez prisustva publike, što je i do sada bio slučaj. Također, profesionalni sportisti koji se takmiče moći će trenirati u dvoranama.


Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab Ministarstva zdravstva su donijeli naredbu da se od sutra zabranjuje i rad kladionica, a izuzetak su online klađenja. Zabrana je na snazi do 3. aprila.

Zastupnik Demokratske fronte Sead Milavica je ispred Kluba svoje stranke u Skupštini Kantona Sarajevo jučer inicirao da, poput ugostiteljskih objekata, budu zatvorene i kladionice što je naišlo na odobravanje zastupnika.


Podsjetimo da je ranije na 14 dana zabranjen rad ugostiteljskih objekata u Sarajevu, osim za dostavu, odnosno šaltersku prodaju.

Osim toga, vlast je ranije produžila period zabrane kretanja od 21 sat do pet ujutru kako bi se što više smanjili kontakti među ljudima.

l

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.